Un om de afaceri din Statele Unite, aflat într-o dispută cu Departamentul pentru Vehicule Motorizate (DMV), a plătit o taxă în valoare de aproape 3.000 de dolari folosind cinci roabe cu 300.000 de monede, potrivit BBC.

Procedura de numărare a banilor a început seara și s-a finalizat a doua zi dimineața.

Nick Stafford din Cedar Buff, Virginia, s-a prezentat la ghișeu DMV cu atât de multe monede încât aparatele de numărat bani nu au putut face față, astfel încât funcționarii au avut nevoie de șapte ore pentru a efectua această sarcină și a încasa taxa. Ei au început seara să numere cele 298.745 de monede totalizând 2.987,45 dolari și au terminat la primele ore ale dimineții următoare.

Americanul a recurs la acest gest inedit în semn de protest după ce a contactat DMV pentru a primi informații referitoare la taxa ce îi era impusă și a fost nemulțumit de activitatea angajaților instituției.

Stafford a declarat pentru BBC că vrea ca departamentele guvernamentale să fie mai responsabile față de solicitările venite din partea cetățenilor. „Nu ar trebui să conteze dacă plătești 300 de dolari pe an impozit pe venit sau 300.000 de dolari, ca mine, deoarece coloana vertebrală a unei democrații începe cu transparența guvernamentală, punct”, a spus americanul, potrivit Agerpres.

Pentru operațiunea de numărare a monedelor care au cântărit în total 726 de kilograme a fost nevoie de 11 angajați.

Sursă foto: The Telegraph