Un „eurogol” marca Marian Cristescu salvează Concordia de la înfrângere

Lovitură de teatru la Craiova: „juveții” au ratat șansa să revină pe podiumul Ligii I, în meciul disputat acasă cu Concordia Chiajna! Ei au avut surpriza să se lovească de o echipă mai bine închegată decât se așteptau, care le-a pus probleme serioase și care avut și câteva ocazii ce puteau duce la un alt deznodământ al partidei.

Fără doar și poate, Marian Constantinescu a fost eroul meciului. El a reușit, în minutul 76, o superexecuție á la Zlatan Ibrahimovici, care i-a adus Chiajnei un punct prețios și le-a spulberat oltenilor speranța de a urca pe locul II în clasament. Astfel, Emil Săndoi a plecat neînvins de echipa la care a fost antrenor și le-a smuls un punct prețios elevilor lui Mulțescu.

 

„Vulturii” ar fi putut obține o victorie

Craiovenii se pare că au considerat meciul cu Concordia o formalitate, dar au avut parte de o mare surpriză. Cu o tactică de joc diferită de cea practicată până acum, în care Săndoi a renunțat la sistemul cu trei fundași, ilfovenii s-au dovedit mult mai periculoși, încă din startul partidei, ajungând cu ușurință în careul advers, beneficiind de mingile gestionate de Pena în avanposturi. Astfel, Chiaj­na a avut trei ocazii încă din primul minut, dar Calancea a fost la post. De remarcat marea ocazie a lui Marian Cristescu din minutul 36, care a trimis cu capul în transversală, când Chiajna ar fi putut deschide scorul.

 

Un egal meritat

Prima repriză s-a încheiat fără gol marcat, după o „transformare” ca la rugby a lui Nuno Rocha, din 6 metri. Primul gol al meciului și al craiovenilor a venit în min. 53, când, după o pasă a lui Bancu, Mazarache l-a „executat” pe Bălgrădean cu un șut din întoarcere. Chiar și după marcarea golului oltenilor, Concordia a fost mult mai prezentă pe teren, având inițiativă și irosind ocazie după ocazie. Golul pe deplin meritat de ilfoveni a venit în minutul 76, după ce Săndoi a făcut o mutare inspirată, introducându-l pe Marian Constantinescu în locul lui Neluț Roșu. La prima atingere de balon Constantinescu a reușit ceea ce ar putea fi considerat golul anului, o „foarfecă” de mare jucător, care l-a lăsat fără replică pe Calancea.

 

Concordia joacă „italienește”

Așadar, în acest sezon, Concordia este una dintre echipele „bizare” ale campionatului. În opt etape, ilfovenii au reușit doar 4 goluri, care
le-au adus, însă 8 puncte în clasament. Bălgrădean, și el fost jucător al Craiovei, a caracterizat jocul Concordiei, astfel: „Am scos un punct împotriva unei echipe foarte bune, care joacă un fotbal de calitate. Nu marcăm mult, dar cu 3 dintre cele 4 goluri pe care le-am înscris am adus 8 puncte. E ceva, nu?”. Rămâne de văzut dacă această „tactică” îi va ajuta pe „vulturi” să mai „cuibărească”, în continuare, în Liga I, mai ales că o așteptă câteva meciuri extrem de grele, cu Botoșani, Dinamo și Pandurii…

 

Naufragiu cumplit, la Cluj!

De unde echipa lui Florin Marin dădea semne că ar putea deveni revelația acestui campionat, meciul cu CFR a fost un naufragiu cumplit. FC Voluntari a plect acasă de la Cluj cu „una manita” de goluri, cum spun spaniolii. Clujenii au făcut ce-au vrut ei pe teren, primul gol fiind înscris, încă din minutul 4, de Bud, care de altfel a realizat primul hat-trick al sezonului. Celelate două goluri au fost marcate de Billel Omrani (73), la a doua atingere a balonului și de Gomelt, în min. 90+3! „A existat o stare de automulţumire la jucători, fotbalul te pedepseşte, când nu ai atitudine”, a comentat antrenorul Florin Marin, după meci. Să sperăm că acest duș rece îi va trezi pe ilfoveni, pentru că, etapa următoare, urmează un meci greu cu CSU Craiova, frustrată de egalul cu Concordia Chiajna.