sursa foto - mediafax

Un accidentul feroviar grav s-a produs în această după amiază, în județul Hunedoara. 14 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat, probabil din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare, a declarat pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Sursa citată a menționat că doi oameni – un mecanic de locomotivă, în vârstă de 66 de ani şi ajutorul de mecanic, de 51 de ani – au murit. Trenul era al unui operator privat de marfă. Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Hunedoara, Lucian Şincovici, a declarat că situaţia de la faţa locului este gravă.

hunedoara 2

”Traficul feroviar este închis pe ambele duble de circulaţie. Locomotiva stă suspendată pe un viaduct, e pericol să se intre în ea, iar vagoanele din urmă o împing”, a spus şeful TF Hunedoara.

Potrivit acestuia, trenul de marfă era gol. Totuşi, la faţa locului din vagoanele deraiate a căzut cărbune, ”probabil ceea ce a rămas pe fundul vagoanelor de la descărcare”.

Traficul feroviar între Simeria şi Petroşani este blocat. Potrivit ISU, garnitura era formată din 16 vagoane, din care 14 vagoane au deraiat.

La locul accidentului s-au deplasat trei echipaje SAJ, o autospecială de stingere, o ambulanţă SMURD şi o descarcerare grea.

Zona în care au deraiat vagoane trenului de marfă este greu accesibilă.