Micii pacienți beneficiază de investigații clinice deosebite, fără ca părinții să plătească, sunt supravegheați în permanență de specialiști și primesc asistență de calitate, la Spitalul de Copii ”Victor Gomoiu”, din Capitală. Din vara anului 2015 , unitatea sanitară va funcționa la capacitate și mai mare.

Premierul Victor Ponta, dr. Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății și primarul Capitalei, Sorin Oprescu, au vizitat, recent, Spitalul ”Victor Gomoiu”, pentru a verifica stadiul lucrărilor de extindere a unității. Noua clădire care se află acum în construcție va fi funcțională cam în vara anului viitor. Noul spital, care s-a construit în incinta curții vechii unități, va cuprinde două săli de operații ORL, două săli de operații Chirurgie, două săli de operații Ortopedie și patru săli de operații Cardiologie.  Numărul paturilor va crește până la 278, față de 159, câte sunt la momentul actual. Unitatea se va ridica la nivelul standardelor europene, urmând să fie dotată cu aparatură și echipamente ultramoderne.  ”Construcția structurii nou­lui spital a fost finalizată, iar lucrările de compartimentare sunt realizate în proporție de 60%. În paralel, se continuă lucrările la instalații și la finisajele interioare. După finalizarea acestora, se va demara o altă etapă, aceea privind montarea echipamentelor medicale. Sper ca în primul trimestru al anului 2015, noul spital să fie funcțional și dat în folosință. Această unitate medicală reprezintă primul spital de urgenț? pentru copii construit ?n Capital? ?n ultimii 30 de ani, precum ?i primul Spital de urgen?? universitar de pediatrie din Rom?nia, cons?truit ?i dotat de Municipalitate?, a spus primarul Sorin Oprescu. Dup? ce va deveni func?ional noul spital, vechea unitate va intra ?i ea ?ntr-un proces de reabiltare, consolidare ?i modernizare.

ă pentru copii construit în Capitală în ultimii 30 de ani, precum și primul Spital de urgență universitar de pediatrie din România, cons­truit și dotat de Municipalitate”, a spus primarul Sorin Oprescu. După ce va deveni funcțional noul spital, vechea unitate va intra și ea într-un proces de reabiltare, consolidare și modernizare.