„No Stress”, pentru a III-a oară la Mogoşoaia

Triatlonul, un sport care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, cucereşte, în ultima vreme, tot mai mult teren, iar numărul pasionaţilor acestui gen de competiţie creşte exponenţial, pe zi ce trece. Un sport complex, care atrage din ce în ce mai mulţi împătimiţi de mişcare în aer liber și un prilej pentru concurenţi a-şi testa limitele.

 Anul acesta, la a III‑a ediţie a Triatlonului „No Stress”, desfăşurat la Mogoşoaia, organizatorii acestei competiţii s‑au întrecut pe sine. Pentru că organizarea concursului s-a apropiat de perfecţiune, iar atmosfera a fost una greu de descris. O zi minunată, atât pentru concurenţi, dar şi pentru numeroşii lor susţinători, care s-a încheiat cu un party pe cinste. La toate acestea s-a adăugat şi vremea, care a fost perfectă pentru o astfel de întrecere sportivă. Şi, nu în ultimul rând, trebuie remarcată şi contribuţia Primăriei Mogoşoaia, care asigurat cele mai bune condiţii şi a pus la dispoziţie infrastructura necesară, pentru ca totul să se desfăşoare fără cusur, un merit deosebit avându-l cel care s-a ocupat nemijlocit, din punct de vedere tehnic, de organizare, consilierul Daniel Dobre.

Numărul participanţilor a fost, la rândul său, pe măsura acestui eveniment de excepţie. Despre ei şi despre performanţele lor ne-a vorbit Mihai Preda, country manager în cadrul BCR. „Este a treia ediţie a acestui triatlon de la Mogoşoaia. Anul acesta au luat startul 520 de concurenţi, de toate vârstele. A fost prezent multiplul campion naţional Ciprian Bălănescu, care a şi câştigat proba olimpică. Alături de el au mai participat şi alţi 8 sportivi din top 10. De asemenea, ne‑am bucurat şi de o participare internaţională. La Mogoşoaia au venit special pentru această competiţie concurenţi din 11 ţări. Numai din Franţa s-au prezentat 15 competitori, alături de participanţi din Ucraina, Ungaria, Polonia, Bulgaria etc. Din cei peste 500 de participanţi, 172 au fost premiaţi”, ne-a spus organizatorul. De la el am mai aflat că cel mai tânăr participant a fost Sever Pistol, de 6 ani, care a concurat, alături de tatăl său, la proba de ştafetă din cadrul categoriei Sprint. Cel mai vârstnic participant este un veteran al acestei probe, în vârstă de 67 de ani, şi el a concurat în cadrul categoriei olimpice.

 

Probele Triatlonului

 

Triatlonul este format din trei probe, în cadrul mai multor categorii. Cele trei probe sunt: înot, ciclism și alergare. În cadrul categoriei „Olimpic”, se înoată 1,5 km, apoi se parcurg cu bicicleta 40 km și, în final, se aleargă pe o distanţă de 10 km. Categoria „Sprint” presupune înot – 500 m, ciclism 13 km și alergare – 5 km. La ștafetă, fiecare membru al echipei concurează la una dintre cele trei probe.