Mai este doar o lună şi jumătate până când clopoţelul va suna pentru ultima dată în anul şcolar 2011 – 2012. Hotelierii şi reprezentanţii pensiunilor au pregătit deja programe speciale pentru micii turişti care vor petrece vacanţa mare la ei. Deja se fac înscrieri pentru tabere şi excursii de sezon.
Tabăra Happy Faces – 24 – 29 iunie
Se organizează la Alba Iulia, iar sejurul costă 720 de lei de persoană. În aceşti bani copilului i se asigură cazarea în camere cu câte trei – şase locuri, fiecare cu grup sanitar propriu, încălzire şi apă caldă în permanenţă. Este tabăra ideală pentru prichindelul dornic să descopere foarte multe locuri şi lucruri noi, pentru că se fac multe drumeţii. Va putea vizita Muzeul Satului şi atelierul de cusături – ţesături din localitatea Bucerdea Vinoasa. De asemenea, va călători în Telna, o localitate situată pe tra-seul Drumul Vinului unde va vizita crama şi va învăţa cât mai multe lucruri interesante despre vinificaţie. Va avea ocazia să descopere principalele obiective turistice din oraşul Alba Iulia – Catedrala Reîntregirii, Muzeul şi Sala Unirii, Celula lui Horea, Cloşca şi Crişan. În plus, va merge în excursii la ateliere de confecţionare a bijuteriilor, la teatre şi cluburi de pictură şi desen. Concursurile de dans, karaoke, jocuri pe echipe pentru stimularea imaginaţiei şi creativităţii, cinematografele în aer liber şi sporturile vor face deliciul taberei.
Tabăra Transfăgărășan 2012 – 6 – 13 iulie
Dacă piticul tău este un mare iubitor de aventură, îl poţi trimite pe Transfăgărăşan. Aici va conlinda pe potecile munţilor Făgăraş, va participa la programe speciale de pictură pe piatră, la lecţiile de folosire a echipamentelor de alpinism, va lua lecţii de căţărare pe stânci sau pereţi artificiali pentru începători. Tot în această tabără va putea participa la concursuri de dans, plimbări cu bicicleta sau cu calul. În funcţie de vreme va ajunge la Cota aplină 2000, Cabana Bâlea Lac, Cabana Capra, Piscul Ne-gru etc. Pentru reuşite excepţionale va primi cupe, medalii sau diplome. Cazarea se face în camere şi căbănuţe cochete, preţul pentru sejurul de opt zile ajunge la 690 de lei de persoană.
Tabăra micului cercetaș – 12 – 18 august
O tabără de şapte zile la o pensiune de trei stele situată la Poalele Munţilor Piatra Craiului, va constitui o vacanţă de neuitat pentru micuţul tău curios să descopere minunata natură. Va putea astfel, să vadă Rezervaţia Piatra Craiului, parc intrat în patrimoniul UNESCO, Castelul Bran, Cetatea Râşnov, va înota în Paradisul Acvatic şi va îmbrăca frumoasele costume de carnaval la serile speciale organizate în incinta pensiunii.
Cu acest prilej, puştiul va învăţa să se orienteze cu ajutorul busolei, să pună momeală în undiţă, să prindă peşte, să monteze un cort, să aprindă un foc de tabără. Şi cum toate aceste activităţi se desfăşoară în echipă, va deveni mai responsabil şi va învăţa să-şi respecte colegii.  Tabăra costă 800 de lei de persoană. Reţine! În tarifele de cazare intră două mese pe zi, mic dejun şi cină, programele artistice, dar nu sunt incluse anumite excursii.