sursa foto - http://www.metronews.ca

”Economisim hârtie pentru binele țării”, a declarat un cetpțean chinez, la ieșirea din toaletă!

Aparatul și-a făcut apariția în cursul weekendului trecut într-una dintre toaletele publice din Templul Cerului, un parc foarte popular printre pensionari, care vin aici pentru a-și face exercițiile matinale. Sau, în unele cazuri, pentru a-și face provizii de hârtie igienică, care este scoasă uneori din parc cu sacii, notează France Presse.

Dar cu robotul distribuitor nu poți trișa! Dacă aceeași persoană se prezintă din nou în fața aceluiași ecran după nouă minute, ea se lovește de un refuz politicos: „Vă rugăm să încercați din nou, mai târziu”.

”Asta îi oprește pe hoți. Este foarte bine, pentru că există suficientă hârtie pentru fiecare”, a comentat Pu Meilang, de 68 de ani.

Administrația parcului caută de ani de zile un mijloc pentru a-i combate pe hoții de hârtie igienică, a povestit Lei Zhenshan, unul din responsabilii societății Shoulian Zhineng, care a pus la punct dispozitivul de recunoaștere facială.

”Ideea a părut puțin absurdă la început, dar apoi am constatat că nivelul de pierderi era cu adevărat ridicat. Am decis atunci să avem această abordare tehnologică pentru a modifica comportamentul oamenilor”, a explicat el, pentru AFP.

Aparatul, care costă peste 6.000 de yuani (800 de euro), a permis deja reducerea cu 70% a pierderilor de hârtie igienică, a dat el asigurări.

”Economisim hârtie pentru binele țării”, a spus la rândul său Li Zengxiu, de 58 de ani, la ieșirea din toaletă.

Pe rețelele sociale, unii rămân sceptici. ”În două zile, aparatul va dispărea și el”, se amuză un internaut.