UNPR tinde să devină o forță redutabilă pe scena politică autohtonă. Președintele acestei formațiuni politice, Gabriel Oprea, a anunțat, lunea trecută, că Partidul Poporului „Dan Diaconescu” va fuziona prin absorbție cu Uniunea Națională pentru Progresul României. O mișcare surprinzătoare, care ar putea schimba echilibrul forțelor din Parlament.

„UNPR nu a ascuns niciodată faptul că este un partid al ușilor deschise. Toți cei care doresc să facă politică în interes național și al patriotismului sunt bineveniți în UNPR, indiferent dacă au făcut politică sau nu, indiferent dacă au făcut parte dintr-un partid de stânga sau de dreapta”, a declarat, luni, Gabriel Oprea, la sediul UNPR. El consideră că această fuziune reprezintă o evoluție firească a lucrurilor, având în vedere că majoritatea parlamentarilor PP-DD și-au exprimat, de-a lungul timpului, intenția de a intra în UNPR.

Membrii PP-DD, „oameni dintr-o bucată”

„Vreau să vă spun că nu au existat discuții despre funcții sau despre demnități, motiv pentru care îi apreciez, pentru că sunt oameni serioși, oameni dintr-o bucată. Ne-am înțeles imediat, pentru că vrem să devenim unul dintre marile proiecte politice ale României”, a mai spus Gabriel Oprea. El a arătat că formațiunea sa și-a propus ca, până la 1 septembrie, în fiecare dintre cele 3.200 de localități din România să existe organizații ale UNPR, iar, până anul viitor, să existe un milion de membri de partid.

 

Coaliția cu PSD rămâne în picioare

Cu toate acestea, Gabriel Oprea consideră că menținerea colaborării cu PSD este, în continuare, benefică pentru UNPR. Mai mult, președintele UNPR este de părere că, la viitoarele alegeri locale și parlamentare, partidul său ar fi „cel mai simplu și mai sigur” să candideze împreună cu PSD. „Avem două curente în UNPR. (…) Cel mai simplu și mai sigur pentru noi ar fi să mergem împreună cu PSD. Avem o propunere din partea PSD și va trebui să discutăm. Încă nu am semnat niciun protocol. Avem un curent foarte optimist în partid – să candidăm singuri, să ne verificăm în alegeri. (…) Dacă mergem împreună, de exemplu cu PSD, mergem și la locale și la generale. Dacă mergem singuri, mergem și la locale și la generale singuri. Depinde de decizia pe care o luăm”, a declarat Oprea, într-o emisiune televizată.

 

Al doilea partid din România

 

Oprea susține că UNPR, din punct de vedere al numărului de membri, reprezintă acum cea de-a doua forță politică a țării. El a precizat ­că ­UNPR este înscris la Tribunal cu 358.000 membri de partid. „Dacă avem un acord, de exemplu, într-o alianță cu PSD, noi sprijinim aleșii lor și ei sprijină aleșii noștri. Dacă nu, suntem în competiție. Noi avem obiectiv ca, până la 1 septembrie, în toate localitățile din România să avem organizații UNPR, peste 3.200 de localități, iar până în noiembrie anul viitor să avem un milion de membri de partid”, a mai spus acesta.