Ţi ai planificat vacanţa pentru sfârșitul primăverii? Dacă bugetul nu-ţi permite să te relaxezi pe o insulă exotică sau într-o staţiune scumpă de pe meleagurile autohtone, te poţi distra de minune și într-o zonă turistică superbă, din mediul rural. Cel puţin până la jumătatea lunii iunie, costurile vacanţelor în satele românești sunt accesibile chiar și turiștilor cu venituri modeste, fără dare de mână.
195 de lei, cel mai scump sejur
Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) desfășoară în perioada 15 aprilie – 15 iunie programul special “Vacanţe la ţară”. Campania care începe duminică îţi oferă posibilitatea să-ţi cumperi pachete de vacanţă la două, trei sau patru margarete, la tarife promoţionale. De exemplu, pentru un sejur de cinci nopţi la o pensiune de două margarete vei plăti 150 de lei de persoană. În acest preţ sunt incluse cazarea pe cinci nopţi/ șase zile într-o cameră dublă și micul dejun. Dacă optezi pentru un confort sporit și vrei să te cazezi la o pensiune de trei sau patru margarete, cel mai scump pachet turistic te costă 195 de lei de persoană. Costul include, de asemenea, prima masă a zilei și cazarea pe aceeași perioadă. 
Unde te poţi relaxa
Zeci de localuri din satele românești își așteaptă turiștii, așa că ai de unde alege. Numeroase pensiuni din judeţele Alba, Argeș, Brașov, Caraș-Severin,  Cluj-Napoca, Harghita, Covasna, Gorj, Maramureș, Constanţa, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea, participă la acest program. În orice regiune vei merge, te vei putea relaxa vizitând zone viticole, parcuri naturale, peșteri, cetăţi dacice și medievale, clădiri protejate, muzee, mănăstiri, biserici și catedrale, rezervaţii naturale, locuri de agrement și vei avea ocazia să participi la festivalurile rurale organizate de localnici și de proprie­tarii pensiunilor. Dacă ești amator de sporturi extreme vei avea ocazia să te distrezi după bunul tău plac sau vei putea juca golf în cluburi de profil dacă vei dori. În cazul în care adori pescuitul recreativ-sportiv, vei putea pescui în apele teritoriale, și vei putea lua lecţii de călărie de la profesioniști. Reţine! Preţurile pachetelor turistice nu includ excursiile, activităţile recreative sau vizitarea obiectivelor turistice. Programul “Vacanţe la ţară” demarează în fiecare primăvară și se desfășoară până la începutul verii, într-o primă etapă. Oferta sejururilor ieftine continuă în etapa a doua care se va desfășura de la 1 septembrie, până la 15 noiembrie.
Dacă ești interesat de o asemenea vacanţă, pe site-ul
www.antrec.ro vei găsi lista filialelor care vor participa la campanie, descrierea obiectivelor turistice pe care le poţi vizita și datele de contact pentru achiziţionarea pachetului.