Faptul că dacă vrei cu adevărat să faci ceva, reușești, este perfect valabil, asta cel puțin în cazul lui  Narcis Constantin, viceprimarul din orașul Măgurele. Analizând activitatea acestuia în perioada 25 iunie -20 august a acestui an în funcția de primar interimar, am remarcat că în nici două luni, în perioa­dă de concedii, se pot rezolva o grămadă de probleme.

Din ceea ce am aflat din raportul de activitate al viceprimarului Narcis Constantin, până de curând primar interimar, intrarea propriu-zisă ”în pâine” s-a produs pe 3 iunie și a debutat cu întâlnirea  cu reprezentantul ENEL pe zona Măgurele, pentru rezolvarea problemei de branșare la rețeaua electrică a blocurilor 1 și 2 (aflate la intra-rea în oraș), dar au avut loc și discuții despre punerea în funcțiune a transformatoarelor de pe străzile Codrilor, Peștilor, Fragilor, Viitorului și Fulger. În zilele următoare, a contactat constructorul șoselei București – Măgurele pentru a urgenta lucrările din această zonă (poza 1) și a organizat o dezbatere cu executantul lucrărilor de canali-zare şi apă de pe strada Aluniş, la care au fost prezenţi şi cetăţenii ce vor beneficia de această facilitate și unde s-a decis înfiinţarea unei comisii formată din reprezen-tanţii oamenilor, constructor şi un expert în domeniu care să întocmească un raport asumat de cei ce fac parte din comisie, iar în baza acestui raport să se continue lu-crările de canalizare și apă. A venit și rândul gazelor, în acest sens purtându-se discuții cu reprezentații Grupului GDF Suez și  reușindu-se stabilirea unei linii de comuni-care între Primăria Măgurele și viitorul distribuitor de gaze naturale din Dumitrana. După analizarea documentației și stabilirea parametrilor în care să se continue acest proiect, s-au făcut toate demersurile pentru ca lucrările la rețeaua de gaz să înceapă cât mai curând și s-a luat avizul de la Apele Române pentru traversarea conductei peste râurile Sabar și Ciorogârla. Narcis Constantin a participat și la o întâlnire cu Adalbert Kassai, secretarul general al Federației Române de Fotbal, unde a fost dezbă-tută situația echipei de fotbal și cea a bazei sportive. La finalul discuțiilor, s-au primit asigurări că se vor bucura de tot sprijinul FRF în viitoarele proiecte ce implică echi-pa de fotbal a orașului. Acestea toate până duminică, 12 august, când s-a ocupat de organizarea şi buna desfăşurare a celor două meciuri amicale susţinute de echipele ASC Măgurele (juniori şi seniori) cu cei de la clubul sportiv, FC Ariston, din oraşul bulgar, Ruse.  

Timp scurt, dar o ­grămadă de realizări

Vorbind de lucruri con­crete, s-a început balastarea unor străzi, reparat iluminatul public, a fost restaurat Monumentul Eroilor, au fost înlocuite vechile autobuze cu unele Mercedes dotate cu aer condiționat și a finalizat proiectul legat de soluţionarea problemei câinilor comunitari, mai precis, din 1 septembrie se va încheia un con-tract cu  Asociaţia de Protecție a Animalelor, „Red Panda”, care se va ocupa de prinderea câinilor fără stăpân pentru sterilizare, deparazitare, vaccinare, crotaliere și în-scrierea într-o bază de date. Totodată, se va promova o campanie de informare, prin care oamenii vor fi îndemnați să adopte sau să aducă benevol câinii pentru sterili-zare. Și pentru că vorba i vorbă, respectând promisiunea făcută in campanie, a propus în şedinţa de consiliu local şi a demarat toate formalităţile necesare implementarii unui proiect urgent pentru orașul Măgurele, și anume construirea unei noi policlinici. Joi, 16 august, acesta i-a invitat în sala de ședințe a primăriei pe cei șase medici de familie ai orașului, pentru consultări și pentru a stabili ultimele detalii legate de noua construcție. Li s-a explicat detaliat planul, deja finalizat, al clădirii, aceştia fiind interesați de modul în care vor arăta cabinetele și de facilitățile pe care le vor avea. Au fost asigurați de specialiștii care se ocupă de proiect, că va fi o policlinică cu o arhitectură modernă, unde fiecare medic își va ges­tiona propriul cabinet, vor exista spații individualizate, dar și săli comune de tratament, vaccinări, de recoltări etc.