Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că „sufleteşte şi pragmatic” şi-ar dori ca Victor Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor şi să meargă împreună în campania de la alegerile locale. El a precizat că are de gând să se întâlnească cu fostul premier pentru a discuta aceste lucruri.  

„Eu, sufleteşte şi pragmatic, mi-aş dori ca Victor Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor şi să mergem împreună în campania electorală, cum am fost atâţia ani de zile. (…) Am stabilit cu Victor, zilele trecute, ca după Paşte să ne vedem să discutăm şi asta şi alte lucruri, pentru că funcţia de la Cameră nu e importantă în sine, avem de discutat mai multe lucruri, despre reimplicarea lui în partid, pentru că avem nevoie de el, el are nevoie de noi şi România are nevoie de refacerea echipei dintre noi doi. O să mă văd cu Victor şi o să discutăm”, a declarat Liviu Dragnea, la  TV.

 

PSD se vede câștigător în alegeri, fără drept de apel

Dragnea este de părere că prin revenirea în prim-plan a lui Ponta vizează maximizarea şanselor la scrutinul local şi parlamentar. „PSD are prima şansă, de-aia se întâmplă şi unele lucruri şi vom face împreună un plan corect, cinstit pentru ca PSD să nu-şi piardă şansele în aceste alegeri”, a afirmat Liviu Dragnea. PSD nu a convocat încă Biroul Permanent Naţional, pentru a se lua o decizie definitivă în privința președintelui Camerei, însă deputaţii PSD se vor reuni marţi în şedinţa săptămânală a grupului parlamentar. Săptămâna trecută, imediat după excluderea din partid a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea declara că în primul Birou Permanent al PSD după Paşti va fi discutat succesorul de la şefia Camerei, adăugând că nu a propus preluarea funcţiei de către Victor Ponta, deşi s-a întâlnit cu acesta înaintea Comitetului Executiv. El a adăugat că teoretic şi firesc poziţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi eliberată, dar există nişte proceduri parlamentare referitoare la revocarea din funcţie a lui Valeriu Zgonea.

Şeful PSD a mai spus că în şedinţa CExN nu s-a discutat despre nicio nominalizare la Camera Deputaţilor în locul lui Valeriu Zgonea. Întrebat dacă Victor Ponta este o variantă, Dragnea a comentat ironic: “Domnul Victor Ponta e pregătit pentru foarte multe funcţii, pentru toate funcţiile. Punctul meu de vedere o să‑l exprim în BPN. Nu este o decizie uşoară, ci trebuie cântărită foarte bine. Contează foarte mult şi părerea grupului parlamentar din Cameră”.