Premierul Victor Ponta a anunțat că va reveni în țară pe picioarele sale, „nu în în scaun cu rotile sau cârje”, abia peste două săptămâni. Potrivit acestuia, medicii i-au spus că va putea pune piciorul jos de-abia după ce va fi trecut această perioadă. 

Pe 24 iunie,  Ponta afirma că este posibil să revină în ţară pe 6 iulie, mai devreme de termenul de 28 de zile avansat iniţial de medici. Acum, premierul susține că trebuie să parcurgă exerciţii de fizioterapie şi recuperare intensivă. În urmă cu o săptămână, premierul anunțase că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Cum va ajunge în țară, se va prezenta la DNA

Referitor la dosarul său aflat în faza de urmărire penală, premierul Victor Ponta a afirmat, la un post TV, că, în prima zi când revine în țară, se va duce și la procuror. Întrebat dacă procurorul poate decide modul în care are loc urmărirea, Ponta a spus: „Bine-nțeles, tot ceea ce e prevăzut în Codul de urmărire penală. Deja noi trăim în altă realitate juridică. Dacă eu, când eram procuror, aș fi făcut afirmațiile care se fac în zilele astea, m-ar fi dat afară imediat și mi-ar fi spus că nu am trecut pe la Facultatea de Drept. Acum, sigur, se pot face tot felul de afirmații și mergem mai departe. (…) Eu mă pricep la drept, drept penal. Ceea ce se întâmplă azi nu are nicio legătură cu dreptul penal, are legătură cu … pe cine vreți să…”.

 

Atac la adresa procurorilor

 

Ponta s-a mai plâns și de faptul că, deși au fost aleși, mulți primari, președinți de Consilii județene și parlamentari nu mai sunt în funcție. „Uitați-vă, vedeți, asta e marea problemă și înțeleg tulburarea și din PSD. Nu înțeleg liniștea din PNL. Mi se pare ușor iresponsabilă. Întrebarea este de ce mai participăm la alegeri cu primari, cu președinți de Consilii județene, cu parlamentari, cu prim-ministru, dacă, oricum, după aia, nu mai e niciunul în funcție. Luați-i de prin județe, așa, să vedeți câți primari și președinți mai sunt în funcție. Sau dacă un guvern se schimbă că vrea un procuror, de ce mai facem alegeri? Asta e întrebarea la care cred că trebuie să răspundem noi, dar mă uitam la editorialele pe care dvs. le scrieți și după aia confrații din presă, de frică sau mă rog, la ordin, se fac că nu înțeleg ce spuneți. Cam așa e și cu politica asta. De frică sau la ordin, ne facem că nu înțelegem”, a mai spus Ponta.