Dintr-o pepinieră de tinere talente pentru fotbalul mare, Viitorul Voluntari tinde să devină o formație în care cuvintele de bază să nu mai fie „tinerețe, entuziasm”, ci „experiență”

Cătălin Munteanu (36 de ani) și Călin Albuț (33 de ani, foto) sunt primele două transferuri ale celor de la Viitorul Voluntari, în această pauză competițională.

Călin Albuţ, fost portar la Gloria Bistriţa și Rapid, și-a reziliat de curând înţelegerea cu Săgeata Năvodari și a fost adus ca alternativă pentru Buzbuchi, rămas singurul goalkeeper al echipei, după despărţirea de Dragoș Balauru. În vârstă de 33 de ani, portarul care a strâns 180 de meciuri în Liga 1 este al doilea transfer reușit de echipa antrenată de Gică Hagi, după venirea lui Cătălin Munteanu de la FC Brașov, iar aducerea sa face parte din planul „Regelui” de a oferi echipei un plus la capitolul experienţă.

„L-am luat pe Albuţ, un portar cu experienţă, care să fie pregătit în orice moment să se bată cu portarul numărul 1 al nostru, Buzbuchi. Am referinţe foarte bune despre el și sper să ne ajute. O să recurgem la experienţă, pentru că tinereţe avem foarte multă și e clar că în acest moment căutăm jucători care să ne aducă experienţă în prima ligă”, a declarat Gică Hagi pentru Digi Sport.

Antrenorul echipei, Gheorghe Hagi, a explicat noua strategia e a clubului. „Cred că echipa noastră are nevoie de experienţă. În rest, entuziasm are, talent are, omogenitate are, iar din spate ne vin copii foarte mulţi. Noi avem un post pe care trebuie să îl îmbunătăţim foarte tare, de fundaș lateral stânga. Am vrea și în faţă să găsim un jucător sau doi, altfel decât îi avem noi acum, care sunt buni și 

ne-au ajutat foarte tare în tur, dar am mai dori să mai aducem”, a declarat Hagi pentru Dolce Sport.

Pe de altă parte, Viitorul l-ar putea pierde pe unul dintre cei mai buni jucători ai săi, Bogdan Mitrea, văzut de mulți ca fiind înlocuitorul perfect al lui Lukasz Szukala la Steaua. Szukala a fost în ultimele două sezoane nu doar stâlpul apărării roș-albaștrilor, dar și un jucător care a marcat goluri decisive, iar șefii din Ghencea vor să îl înlocuiască pe polonez cu un jucător de același profil. În aceste condiţii, candidatul numărul unu pentru un transfer a redevenit Bogdan Mitrea, care a fost în atenţia campioanei și în trecut, dar care nu a fost la momentul respectiv pe placul lui Becali din cauza vârstei (are 27 de ani). 

„Steaua are capacitatea de a lua orice jucător din România. Steaua va merge bine și foarte bine încă 2-3 ani, pentru că a investit, are o echipă puternică”, a explicat Hagi, întrebat de interesul grupării din Ghencea pentru fundașul său.

Faptul că este în atenţia Stelei nu este un secret nici pentru fundașul care a înscris 10 goluri în prima parte a campionatului. „Mă bucur că o echipă precum Steaua e interesată de mine. Nu cred că aș putea să fiu și golgheterul ei, pentru că nu sunt atacant”, spunea internaţionalul de la Viitorul pentru ProTV.