Vrei să oferi cele mai frumoase cadouri de sărbători?

Vrei să le oferi celor dragi inimii tale un cadou inedit de sărbători, sau, poate, să-ți surprinzi invitații la masa de Paște cu mâncăruri tradiționale, gătite după rețetele originale, specific fiecărei regiuni în parte? Vino la Târgul de Florii de la Muzeul Național al Țăranului Român, în perioada 3-5 aprilie și poți să‑ți alegi obiectele și produsele alimentare realizate de meșteșugarii și bucătarii cei mai iscusiți din țară!  

Intrăm tot mai adânc în atmosfera frumoasă a sărbătorilor. Zeci de iconari, olari, fierari, meș­teșugari și bucătari desăvârșiți se reunesc, în perioada 3-5 aprilie, la Muzeul Național al Țăranului Român, din Bu­curești, în cadrul Târgului de Florii. Dacă dorești să te sfătuiești cu un profesionist în arta culinară, încondeierea ouălor, sau pur și simplu, îți dorești să-ți surprinzi persoanele dragi  inimii tale cu daruri inedite, specifice sărbătorilor pascale, nu ezita să vizitezi standurile cu delicii și obiecte lucrate cu sârg de meșteșugari din toate colțurile țării. Toate, confecționate în atelierele de creație ale artizanilor. Începe încă de acum să trăiești bucuria sărbătorilor! Admiră frumusețile expuse și umple-ți coșul cu dulciuri, lumânări, icoane, ouă încondeiate, decorațiuni și ornamente lucrate manual. 

Găsești și obiecte din lemn, ceramică și țesături frumoase

”Pe lângă numeroasele lucruri meșteșugite cu sârg și încărcate cu semne și înțelesuri, pe care le veți putea negocia, veți avea prilejul să-i întâlniți și să stați la taifas cu cei care le-au făurit: olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, pielari, rudari, iconari, dar și încondeietoare, țesătoare, cusătorese, împletitoare, din toate zonele țării. ”Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzica­le, podoabe, mobilier pictat și alte obiecte frumoase vor putea fi tocmite și târguite la Muzeul de la Șosea”, spun reprezentanții Muzeului Național al Țăranului Român.

Miere, cozonaci, pălincă și dulcețuri, la vânzare 

Dacă vrei să te delectezi și cu ceva dulce, ai de unde alege. Patiserii, cofetarii și apicultorii se vor întrece în delicii. Vei găsi, la vânzare, tradiționalii cozonaci, prăjituri și alte dulciuri preparate în laboratoarele din zona Teleormanului, turtă dulce de Harghita, kürtös kalács, mere din Maramureș, miere de albine, polen și propolis. De asemenea, vor fi standuri cu ier­buri de leac, pălincă și dulceață. 

Programul pentru vizitatori

Târgul poate fi vizitat între 3 aprilie și 5 aprilie, de la ora 10.00 di­mi­neața, până seara, la ora 18.00.

Prețul biletelor de intrare

Dacă te hotărăști să vizitezi Târgul de Florii de la Muzeul Național al Țăranului Român, trebuie să știi că intrarea este cu plată. Costul biletului este de 4 lei. Elevii, studenții și pensionarii, însă, beneficiază de o reducere de 50%, ei achitând doar 2 lei din costul total al biletului de intrare.