Lumea întreagă a sărbătorit pe 12 mai, “Ziua Internațională a Asistenților Medicali”. Și de această dată, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au fost alături de pacienții și angajații Centrului de Îngrijiri Paliative “Sfântul Nectarie”, din București. În ziua respectivă, voluntarii au onorat personalul medical și pacienții cu o vizită scurtă, în cadrul căreia le-au oferit  flori, iconițe, cruciulițe și alte daruri de suflet.

De ani buni, Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” furnizează în stadiu terminal, necesare creșterii calității vieții lor. La toate sărbătorile și evenimentele importante de peste an, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale sunt cu tot sufletul alături de acești oameni suferinzi și de îngrijitorii care-i ajută să câștige clipe de viață. La fel au procedat și pe 12 mai când, de “Ziua Internațională a Asistenților Medicali”, i-au surprins, din nou, cu daruri frumoase. “Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au venit la centrul „Sfântul Nectarie” pentru a sărbătorii «Ziua Internațională a Asistenților Medicali» și au ținut să-i bucure pe cei care își dedică activitatea în cadrul acestui centru, să le ofere daruri, să îi încurajeze în activitatea grea pe care o desfășoară de-a lungul a 16 ani de activitate, 4.500 de pacienți îngrijiți, 15.000  de rude ale pacienților care au primit consiliere spirituală, consiliere psihologică, informații și sprijinul asistenților medicali care au fost aici în centru. De asemenea, atât personalul medical,  cât și pacienții au primit flori, iconițe, cruciulițe și multe daruri. S-au bucurat foarte mult, mai ales pentru că s-au simțit prețuiți”, ne-a spus Adriana Căruntu, directorul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, din București.
Ori de câte ori dăruiesc ceva, sufletul voluntarilor, Paraclisului Ca­tedralei Naționale cunoaște adevărata bucurie. Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor, ne-a vorbit despre ceea ce au simțit voluntarii atunci când au revenit în mijlocul acestor oameni.  “Ziua Internațională a Asis­tenților Medicali este o oportunitate de conștientizare a im­portanței implicării noastre în sprijinirea personalului din sistemul medical, dar și a pacienților. Am ținut să  fim prezenți, aici, la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, să îi încurajăm pe cei de aici, să vorbim cu ei, să le transmitem acestora, că nu sunt singuri, și că îi susținem în misiunea pe care o au, deloc ușoară, aceea de a îngriji persoane greu încercate de această boală nemiloasă, cancerul. De fiecare dată întâlnesc durere, deoarece nicio persoană care este bolnavă, nu este bucuroasă. Este multă durere, este multă tristețe, iar acești asistenți medicali sunt adevărații îngeri păzitori pentru toți cei internați aici. M-a impresionat cel mai mult faptul că pacienții de aici, își leagă și ultima fărâmă, ultima picătură din viață, de Biserică și de mântuire”, ne-a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale.