Îți dorești să afișezi un zâmbet frumos, cu dinți cât mai albi și așezați perfect, asemenea vedetelor pe care le privești cu atât admirație, la televizor? Noi îți prezentăm cele mai eficiente soluții, ieftine, la îndemână și fără efecte adverse. Iată-le!

Periajul și ața dentară
Dantura frumoasă și sănătoasă vine la pachet cu igiena orală. Periajul cu pasta de dinți poate înlătura petele de cafea, ceai sau tutun. Dar utilizarea aței dentare îți curăță și zonele pe care nu le poți accesa printr-un simpli periaj. „Orice reziduu pe dinți va împiedica produsul de albire să acționeze și te vei alege cu pete”,explică dr. Andra Custura, medic stomatolog.

Mărul
Un măr consumat ori de câte ori nu ai la îndemână periuța sau ața dentară, te ajută să eviți eventualele situații jenante. Acizii care intră în compoziția lui curăță și dau strălucire dinților.

Morcovul
Consumat zilnic, în stare proaspătă, morcovul este un aliat de nădejde în lupta cu petele și impuritățile dentare.Una dintre cele mai importante valențe terapeutice ale morcovului este îndepărtarea plăcii bacteriene care se depune pe dinți.

Pătrunjelul
Mestecate zilnic, frunzele de pătrunjel curăță foarte bine dantura și împrospătează respirația.

Bicarbonatul de sodiu
Seara, după periajul obișnuit cu pastă de dinți, periază-ți dantura cu puțin bicarbonat de sodiu. Acordă periajului cu bicarbonat, doar un minut.

Sarea
Este eficientă însă, nu ar trebui să insiști prea mult cu această procedură ca să nu afectezi smalțul dinților. Clătește-ți bine gura după utilizare!