Dacă ați decis să petreceți Crăciunul sau Revelionul în Maramureș ați făcut o alegere numai bună pentru a vă bucura de Sărbători de poveste. Dacă doriți, reprezentanții Căilor Ferate Forestiere vă vor purta într-o călătorie de o zi cu trenul Mocănița pe Valea Vaserului (Munții Maramureșului) timp în care vă vor osăpta cu delicii tradiționale.

 

„O călătorie cu trenul Mocănița în preajma sărbătorilor de iarnă este pentru orice turist o experiență inedită. Pentru turiștii români și străini pregătim un program special, un program care să mulțumească pe toată lumea. Turiștii vor avea la dispoziție vagoane încălzite, o gustare, cafea și, firește, o țuică, gogoși, dar și alte bunătăți din bucătăria locală. Ideal ar fi să avem parte de zile frumoase pe toată durata călătoriilor programate, dar și de turiști dornici să ajungă pe Valea Vaserului, loc în care deja iarna a venit de câteva zile”, a declarat pentru Agerpres, Daniel Andreica, unul dintre directorii Căii Ferate Forestiere (CFF), care administrează trenul cu aburi.

Daniel Andreica, director Căi Ferate Forestiere: „Distanța dintre locul de îmbarcare și pensiuni e destul de scurtă. Nu se pune niciodată problema ajungerii la gară”

Așadar, turiștii care optează pentru a petrece sărbătorile de iarnă în Maramureș petrec cel puțin o zi pe Valea Vaserului. „Turiștii, majoritatea din sudul țării sau Dobrogea, își alocă o zi pentru o călătorie cu Mocănița (…), dar și turiștii din Transilvania preferă o zi pentru o călătorie cu trenul. Această categorie de turiști petrece cel puțin patru-cinci zile într-una dintre pensiunile din județ și caută în mod special o asemenea variantă de vacanță. Pensiunile recomandă și chiar rezervă locuri celor care aleg o asemenea ieșire în natură pe lângă alte posibilități de vacanță. Distanța dintre locul de îmbarcare, Gara din Vișeu de Sus și pensiuni e destul de scurtă, însă nu se pune niciodată problema ajungerii la gară, pentru că turiștii dețin autoturisme și se pot deplasa ușor, doar că trebuie să aibă în vedere orarul de plecare al trenului”, a precizat Daniel Andreica.

Prețul unui pachet all inclusiv pentru o persoană care intenționează să facă o călătorie cu trenul Mocănița este de 109 lei iar pentru copii, studenți și pensionari se acordă reduceri substanțiale.

Trenul Mocănița va circula din Gara Vișeu de Sus până în stația Paltin (Munții Maramureșului) în zilele de 23, 26, 27, 28, 29, 30 și 31 decembrie, dar și în zilele de 2, 3, 4, 5, 6 și 7 ianuarie 2018.