Stranierii de la Concordia Chiajna fac minuni

În ultimele săptămâni, Concordia Chiajna este de nerecunoscut. După ce s-au calificat în Cupa Ligii, în dauna lui Dinamo și au învins-o pe FC Voluntari, în derby-ul ilfovean, elevii lui Adrian Falub au mai obținut o victorie importantă, în lupta pentru evitarea retrogradării. Ilfovenii au învins-o, cu 3-1, în deplasare, pe Poli Timișoara.

Artizanii acestei victorii sunt trei fotbaliști aduși, în iarnă, la echipă, care, iată, dovedesc că staff-ul Concordiei a avut inspirație. Milevskyi, Obodo și Odibe, căci despre ei este vorba, au marcat cele trei goluri care i-au propulsat pe ilfoveni pe locul 4 din play-out, la numai 5 puncte de prima clasată, CSMS Iași și la 2 puncte avans de rivala sa de la Voluntari. Astfel, Concordia are o singură înfrângere, în 8 meciuri din play-out.

 

Milevskyi, aproape de forma care l-a consacrat

Deși mulți îl considerau pe Artem Milevskyi „expirat”, iată că ucraineanul îi contrazice și marchează aproape în fiecare meci. Golul înscris la Timișoara, din lovitură de la 11 metri, este cel de-al cincilea marcat de când a sosit la Chiajna. Meciul
s-ar fi putut încheia cu un rezultat de forfait, dacă Bălgrădean n-ar fi gafat și Nimely, în minutul 66, nu ar fi egalat în urma acestei greșeli. Este adevărat că „vulturii” au profitat din plin de faptul că timișorenii au rămas în 10 oameni, în minutul 64, în urma accidentării lui Claudiu Belu, care nu a mai avut înlocuitor, deoarece Petre Grigoraș efectuase toate schimbările. Astfel, nigerienii Christian Obodo şi Michael Odibe au stabilit scorul final al întâlnirii, prin golurile înscrise în minutul 73, respectiv 88. În urma acestui rezultat, Poli, locul 7, cu 19 puncte, se află într-o situație foarte dificilă și pare a fi cea de-a doua candidată la retrogradare, alături de Petrolul Ploiești.

 

Cristian Tănase explică rețeta succesului

Președintele Concordiei, Cristian Tănase, a adus laude echipei și a arătat că succesele din ultima vreme se datorează caracterului unor jucători, printre care și noii veniți. „Vreau să le mulțumesc băieților pentru victoria de la Timișoara. Noi am avut un pact în vestiar. I-am rugat foarte mult să se califice în finala Cupei Ligii și să bată Voluntari, iar ei au plusat și au bătut și Timișoara. Pentru mine înseamnă mult caracterul acestor jucători, deși au CV-uri foarte, foarte interesante, mi-au dat dovadă de caracter când au acceptat salarii la nivelul echipei noastre, cu bonusuri de performanță mari”, a spus Tănase. Tot el, însă, a arătat că echipa trebuie să rămână cu picioarele pe pământ. „Nu am realizat nimic, încă. Obiectivul nostru e rămânerea în Liga 1”, a spus Tănase.

 

Academica „stinge lumina” Farului din Constanța

 

Tot o victorie mare în deplasare a reușit și FC Academica Clinceni, în meciul cu Farul Constanța. Deși, în minutul 11, erau conduși cu 2-0, elevii lui Mugur Bolohan au întors rezultatul în doar 26 de minute, prin L. Ganea (13), Vențer (18) și Antohi (37). FC Farul  a ajuns, astfel, la cea de-a patra înfrângere în play-off-ul Ligii a II-a. În urma ultimelor rezultate, înfrângerea suferită de Rapid la Brăila (0-2) și victoria Dunării Călărași la Bacău (2-0), lupta pentru promovare se întețește. Dunărea este acum ocupanta locului I cu 31 de puncte, la egalitate cu Rapid, dar cu un golaveraj mai bun, urmate de Dacia Unirea Brăila, cu 28 p. și Academica Clinceni, 24 p. Așadar, campania de promovare rămâne plină de suspans.