„Zilele Bucureștiului”, menite să celebreze 558 de ani de la prima atestare istorică a Capitalei, vor avea loc în perioada 15-17 septembrie, cuprinzând un concert excepțional Angela Gheorghiu, un spectacol Pink Martini, video mapping, precum și o expoziție Alexandra Nechita.

„Îi invit pe bucureșteni, dar și pe turiștii care în acest sfârșit de săptămână vizitează Capitala României să participe la o serie de evenimente de excepție, menite să marcheze peste cinci secole de existență a Bucureștiului. Am ales în acest an să oferim, în deschiderea seriei de evenimente aniversare Zilele Bucureștiului, un concert de ținută, extraordinar, al Angelei Gheorghiu. Un alt eveniment care deja și-a câștigat renumele pe piața internațională de profil este IMapp, ajuns deja la cea de-a patra ediție, și la care participă anual peste 50.000 de spectatori. Tot în cadrul Zilelor Bucureștiului va avea loc un spectacol Pink Martini, se organizează expoziții, spectacole de teatru în aer liber și multe alte manifestări speciale. Intrarea la toate aceste evenimente este liberă, astfel încât toți bucureștenii să se poată bucura de zilele orașului lor”, a precizat primarul general, Gabriela Firea.

Concertul extraordinar susținut de Angela Gheorghiu va marca deschiderea Zilelor Bucureștiului, a informat Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat. Organizat de ARCUB, spectacolul-eveniment va avea loc pe 15 septembrie, de la ora 20,30, în Piața Constituției. Angela Gheorghiu va concerta alături de Filarmonica „George Enescu” și de tenorul Teodor Ilincăi, iar dirijorul spectacolului va fi maestrul newyorkez Eugene Kohn, cu care Angela Gheorghiu concertează încă de la începutul carierei sale.

Primăria Capitalei, prin creart, va organiza pentru al patrulea an consecutiv concursul internațional de 3D video mapping — iMapp Bucharest, sâmbătă, în Piața Constituției. Înainte de proiecțiile pe Casa Poporului, începând cu ora 17,30, pe scenă vor urca DJ-ul român Paul Damixie, trupa Moonlight Breakfast și apoi, începând cu ora 21,00, înaintea concursului de 3D video mapping, va avea loc un concert Pink Martini.

Concursul internațional de fotografie și artă vizuală stillMapp Bucharest 2017 face parte din evenimentul iMapp Bucharest și are ca scop promovarea interacțiunii dintre cultura locală și comunitățile de artiști români și internaționali, adresându-se rezidenților oricărei țări din Uniunea Europeană. Totodată, Asociația Părinților Isteți (API) va atrage atenția la iMapp Bucharest asupra riscurilor fenomenului de bullying printr-o proiecție pe fațada Palatului Parlamentului. Tot în cadrul evenimentului iMapp Bucharest, cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global își va prezenta câștigătorii ediției din 2017 printr-o proiecție în premieră pe Palatul Parlamentului.

În Piața Constituției, duminică, începând cu ora 18,00, va avea loc concertul maraton Irina Rimes, The Motans, Vunk, Holograf, Voltaj, Delia & Band.

De asemenea, PMB și Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vor organiza la Palatul Mogoșoaia piese de teatru, spectacol de dans pentru copii și concerte de muzică românească veche.

Astfel, vineri, actorii Teatrului ”Ion Creangă” vor prezenta piesa de teatru „Goe în Țara Minunilor”, urmată de un spectacol susținut de trupa de dans modern „AS”, din cadrul Palatului Național al Copiilor București. A doua zi, pe scenă va concerta Cvartetul Fiore, iar seara va fi completată cu piesa de teatru „Sicilianul” de Moliere.

Pe 17 septembrie, Compania de teatru „Zona” va pune în scenă o adaptare a lucrării „Rugăciuni pe malul lacului” de Sfântul Nicolae Velimirovici, iar programul se va închide cu un spectacol susținut de grupul vocal de muzică veche „Anton Pann”, condus de Constantin Răileanu.

Primăria Capitalei, prin ARCUB, va organiza „Grădina cu sculpturi”, prima expoziție de sculptură semnată de artista Alexandra Nechita, în copilărie cunoscută ca ”Micuța Picasso”. Spațiul expozițional va putea fi vizitat în perioada 19 septembrie — 19 octombrie, chiar în fața Ateneului Român, unde vor fi expuse opt lucrări.

Proedus va organiza „Kids City” în Parcul Cișmigiu. Evenimentul, dedicat copiilor, va include ateliere de creație, jonglerii, spectacole de magie, muzică, dans, piese de teatru, stand-up comedy, Gașca Zurli și mulți alți artiști. Festivalul ”Kids City” va începe vineri, de la ora 17,00, iar sâmbătă și duminică se va desfășura în intervalul orar 10,00 — 22,00.