Pentru primarul Adrian Ghiță, marcarea momentelor importante ale vieții comunității reprezintă o prioritate, acestea fiind sărbătorite cum se cuvine, de mai mulți ani. Pentru că nunta de aur este un eveniment cu o încărcătură emoţională aparte, Primăria și Consiliul Local Domnești s-au ocupat și anul acesta, de omagierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 562

Cu jumătate de secol în urmă, în 1971, zeci de tineri din comună și-au unit destinele, punând bazele a peste 40 de familii. Peste ani, în prezent, când soții supraviețuitori, părinți și bunici fiind, își dăruiesc zâmbetul și înțelepciunea lor, autoritățile locale ale comunei Domnești, au făcut în așa fel încât să se întâlnească cu aceștia pentru a le fi alături și a le oferi momente de bucurie, ca la orice nuntă de aur.

Așadar, în 1971, tinerii își uneau destinele și începeau, fără să conștientizeze poate, un drum important, pentru viața personală, dar și pentru temelia și dezvoltarea ulterioară a comunei Domnești. Luni, 16 august, primarul Adrian Ghiță, alături de oficiali ai Primăriei, a felicitat 12 cupluri de aur pentru înțelepciunea și șansa de a parcurge împreună drumul vieții, timp de o jumătate de secol.

Iniţiativa de a premia locuitorii comunei Domnești în momentele speciale din viaţa lor face parte dintr-un proiect al Primăriei și Consiliului Local Domnești, intitulat ”Generația de aur – 50 de ani de căsnicie”, ajuns la cea de a șaptea ediție. Cuplurile au fost recompensate cu 500 de lei, aranjamente florale, bomboane și diferite cadouri simbolice.

Diplome și felicitări pentru 50 de ani de dragoste și respect

Cele 12 cupluri care şi-au serbat 50 de ani de căsnicie au fost răsplătite de autoritățile comunității din care fac parte pentru consecvenţă, respect şi dragoste cu premii, diplome şi urări de bine.

”O zi specială pentru Domnești, pentru că suntem la cea de a șaptea ediție a proiectului Primăriei, 50 de ani de la căsătorie”, a declarat, cu emoţie, primarul comunei Domnești, Adrian Ghiță.

”Dumneavoastră, în anul 1971, printr-un hotărât DA, ați pus temelia pentru comunitatea noastră. Datorită dvs, datorită celor dinaintea noastră, comuna a început încet, încet, să prospere. Și noi, la rândul nostru, vrem să facem la fel, să nu lăsăm lucrurile să se degradeze. Vrem ca în fiecare an să modernizăm câte ceva în comunitatea noastră, pentru ca și noi să intrăm în rândul lumii. Să avem strictul necesar și să beneficiem de experiențele celor care ­s-au dezvoltat mai mult în Uniunea Europeană. Vă mulțumesc că ați acceptat să fiți alături de noi, iar eu, în calitate de primar, cetățean, consătean, vă urez din tot sufletul, multă sănătate, fericire, împlinire, alături de familiile dvs. minunate și frumoase!  Bunul Dumnezeu să vă dăruiască tot ce este mai bun pe lumea aceasta! Să aveți parte de tot binele din lume și să vă iubiți cum v-ați iubit 50 de ani!”, a mai spus edilul.

Evenimentul, adresat generației a III-a, căreia autoritățile locale îi aduc omagiu și recunoștință, a avut loc în Sala de Consiliu a Primăriei Domnești, cei 24 de sărbătoriți fiind întâmpinați cu șampanie, pișcoturi, câte o felie de tort și cu băuturi răcoritoare.

Toți sărbătoriții au declarat că se simt minunat și au fost foarte emoționați, dar și en­tuziasmați de eveniment și de inițiativa gospodarilor comunei.

Primarul Adrian Ghiță ne-a spus că mai sunt două cupluri nedeplasabile, iar angajații primăriei se vor duce la domiciliile lor, în funcție de disponibilitatea acestora.