˜ Localitatea are, de puțin timp, o performantă stație de epurare a apelor uzate, 

și va avea funcțională, în curând, și o stație de alimentare cu apă

Ne mai despart doar câteva săptămâni până la alegerea unui nou edil pentru localitatea Domnești și, de aceea, ne‑am decis să prezentăm, în continuare, câteva dintre realizările actualului mandat al echipei de consilieri locali, alături de primarul în funcție, Ninel Boșcu și de administratorul public al Primăriei localității, Ioan Adrian Ghiță.

Un fel de retrospectivă a ultimilor patru ani, din care am ales, pentru acest număr, arzătoarea problemă a canalizării și apei curente, în localitate. Și, dacă ne referim la Stația de Epurare a Apelor Uzate (care deservește aglomerările urbane Domnești – Ciorogârla), inaugurată pe 25 ianuarie a.c., putem aminti necesitatea absolută a realizării acesteia, în comună neexistând până la începutul acestui an sistem de canalizare pentru apele uzate. Iar dezvoltarea localității, dar și obligativitatea respectării legislației în domeniul protecției mediului, impuneau o astfel de investiție importantă. ”Acum, toată ”vatra satului” are canalizare funcțională, dar și o serie de străzi adiacente. Iar în cursul lunii mai, va fi pornită și stația de alimentare cu apă”, ne-a declarat administratorul public al localității, Ioan Adrian Ghiță. În acest punct este important de menționat, din nou, importanța acestei stații, în condițiile în care, în acest moment, încă, domneștenii folosesc, pentru alimentare cu apă, puțurile…

Restul străzilor (gospodăriilor) neprinse în serviciile de apă-canal au fost introduse în proiectele viitoare, ce se vor derula în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare.

 

Buget pentru drumuri

Din bugetul Consiliului Județean Ilfov (CJI) se reabilitează DJ 602, iar noi am fost să vedem cu ochii noștri cum se lucrează, în prezent, la asfaltarea tronsonului domneștean de drum județean, cuprins între Școala nr. 1 ”Gheorghe Corneliu” și Stația CF Domnești. Locuitorii comunei erau extrem de nemulțumiți din cauza gropilor din carosabil, însă, imediat după Paști, întreg segmentul rutier va fi coală de hârtie. Până în toamnă, se vor realiza în zonă și rețeaua de apă pluvială, podețe și trotuare, se va amenaja spațiul verde. Pe tronsonul cuprins între școală și intersecția dintre Șos. Tudor Vladimirescu și Șos. Independenței se lucrează, de asemenea, la introducerea în subteran a rețelei de electricitate.

”Mai mult de jumătate din bugetul local al Domneștiului a mers, în acești patru ani de mandat Boșcu, la reabilitări și/sau modernizări de drumuri”, ne-a explicat Ioan Adrian Ghiță. Și ne-a povestit despre importante lucrări de modernizare ale drumurilor din Domnești, de care sunt, astăzi, localnicii mulțumiți, amintind de străzile Toamnei, Trandafirilor, Foișorului, Crăiței, Baboi, Cartierul nou, Pot­coa­vei, Brândușelor, George Coșbuc, Floare de colț, Pescărușului, Albatrosului, Rândunelelor, Panduri sau Gării.

Om bun și devotat

Actualul administrator public al Primăriei Domnești, Ioan Adrian Ghiță (Pele) a fost desemnat candidat al PNL pentru funcția de primar al comunei, iar pe 15 aprilie a.c. și-a înregistrat, primul, candidatura, la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 25 Domnești, apoi, a doua zi, la Judecătoria Cornetu.

De 7 ani de zile, Pele lucrează la Primăria Domnești și, la începutul activității, s-a ocupat de aducerea la zi a rolurilor în registrul scriptic și în cel electronic, punând ordine în evidențele fondului funciar. De doi ani, pune umărul, în calitate de administrator public, alături de actuala echipă a Consiliului Local și alături de primarul în funcție, la schimbarea în bine a localității, gestionând activitatea curentă a Primăriei.