În urma fuziunii UNPR cu PMP, alţi doi actori, Cezara Dafinescu şi Alexandru Arşinel, s-au retras după ce, în urmă cu câteva zile, Mihai Mălaimare a făcut primul pas.

”Dacă voiam să mă înscriu în partidul lui Băsescu, mă înscriam în partidul lui Băsescu. Nu cred că voi mai face politică‘‘, a declarat Cezara Dafinescu. La momentul înscrierii în UNPR, în octombrie 2015, Cezara Dafinescu spunea: ”Am ales acest partid pentru că mi-a inspirat încredere generalul Gabriel Oprea, un om corect, dârz şi patriot. Acum am, în sfârşit, ocazia să urmez cuvintele tatălui meu care îmi spunea mereu: Păstrează-ţi visele vii. Înţelege că pentru a realiza ceva trebuie să ai credinţă şi încredere în tine, muncă, determinare şi dăruire. Toate lucrurile sunt posibile pentru cei care cred‘‘.

Alexandru Arşinel a lăsat de înţeles că a părăsit şi el ”corabia‘‘ PMP-UNPR, chiar înainte ca la ”timonă‘‘ să vină Traian Băsescu. ”Nu, cred că nu mai sunt demult în UNPR. Odată cu ”dispariţia” domnului Gabriel Oprea, am dispărut şi noi de acolo. Nu fac valuri. A fost un context special atunci când am crezut într-o idee, iar odată cu ”dispariţia” domnului Gabriel Oprea a dispărut şi ideea de a mai rămâne în UNPR‘‘, a declarat Alexandru Arşinel.

 

“Am fost un dobitoc!”

 

Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca, a declarat, la rându-i, la momentul retragerii:  „În urmă cu ceva timp, din motive pe care nu are rost să le mai explic, am intrat în UNPR. Aud că au batut mâna cu alde Băsescu şi nu oricum, ci prin absorbţie, adică au recunoscut că de fapt sunt un partid oarecare. Le-am trimis demisia mea prin poșta electronică dar niciun comunicat nu am auzit să fi dat. Adevărul este că în politica românească aşa merg treburile, chiar nu are rost să mai vorbim. Declar în gura mare, precum celebrul clasic, de acum: am fost un dobitoc!”