Liviu Dragnea a declarat că bugetul pe 2017 „are o gaură de 10 miliarde de lei pe care sigur că o să o acoperim” și că este foarte posibil să inițieze o comisie parlamentară de anchetă. Dacian Cioloș i-a răspuns președintelui PSD printr-o postare pe Facebook.

„Confruntat probabil cu câteva cifre și realități ale economiei românești pe care eu le tot spun de câteva luni, conștient că nu știe pe unde să scoată cămașa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie și anunță că ar fi găsit, citez, „o gaură de zece miliarde în buget”.

Pentru orice om cu minime cunoștințe economice, o astfel de „gaură” ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decat cele prognozate și, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar – ceea ce nu este cazul. Această „gaură” NU există.

Realitatea este că în 2016 veniturile au fost mai mari decât în 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat și aprobat de Parlament odată cu bugetul pentru anul trecut. Mai mult, în decembrie am rambursat integral firmelor TVA în valoare de 2,1 miliarde de lei, fără a lăsa presiune pe bugetul anului următor, cum se obișnuiește, tocmai pentru a ușura povara noului Guvern. Restul sunt povești.

De altfel, în 2017 este alt buget. În caz că anul acesta nu își poate onora promisiunile electorale, domnul Liviu Dragnea nu poate da vina pe bugetul de anul trecut. Dar, nu-i așa, domnul Dragnea nu se încurcă în detalii.

În rest, este același mod de lucru folosit de PSD și cât timp am guvernat: tehnocrații sunt de vină. PSD își acoperă nerealizările și promisiunile mincinoase cu diversiuni și propagandă.

Bugetul țării nu este un sac fără fund și nici nu poate fi administrat haiducește, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastră populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit și plătesc taxe, ne veți îndatora țara și viitorul. Chiar așa, de ce nu ați spus în campanie că veți crește taxele pentru o parte dintre angajați și ați făcut acest lucru în a doua ședința de Guvern?”, a spus Dacian Cioloș pe Facebook.

De asemenea, Vlad Voiculescu, fostul ministru al sănătății, consideră că PSD și-a dat seama că nu are bani să-și țină promisiunile electorale și dă vina pe guvernul Cioloș.

„1. PSD promite în campanie salarii, pensii, avioane.

2. Cioloș le spune că nu există bani pentru asta și că trebuie să fim responsabili. Pîslaru le spune și mai plastic: „un Nobel pentru cine face bugetu’!”

3. PSD câștigă alegerile și iși dă seama că nu are bani pentru salarii, pensii, avioane. Așa că dă vina pe Cioloș.

Logic, nu?

Din perlele de până acum:

5 ianuarie 2017, Liviu Dragnea: „la Ministerul Sănătății voiau să închidă 100 spitale”

8 ianuarie 2017, Liviu Dragnea: „Am găsit gaura în buget de 10 miliarde de lei”

La 14 iunie 1990, un miner invitat de domnul Iliescu sa ajute la protectia democratiei originale: <Am găsit la PNŢ droguri, armament, muniţie, maşină de scris automată, tipărit bani la PNL>”, a spus Voiculescu pe pagina personală.