Cele două echipe au jucat în noroi, după ce gazonul îngheţat de pe stadionul Trans-Sil s-a transformat în mocirlă

În lipsa instalaţiei de încălzire, gazonul îngheţat de la Tg. Mureş s-a transformat
într-o adevărată mlaştină. Arbitrul Adrian Cojocaru a decis, însă, că se poate juca. Deși meciul s-a desfășurat pe un teren foarte greu, cele două echipe au reușit să își creeze numeroase ocazii de gol. Mureșenii le-au ratat pe primele două, prin Bănel Nicoliță (24), care a şutat periculos pe lângă poartă, din interiorul careului, și Andrei Ciolacu (32), însă înainte de pauză ilfovenii puteau deschide scorul prin Doru Popadiuc (42).
FC Voluntari a irosit patru ocazii mari în repriza a doua, prin Petre Ivanovici (53, 65), Mihai Voduț (77) și Florin Cernat (80). Gabi Mureșan (86, 88) a avut șansa de a aduce victoria echipei ardelene, dar a ratat de fiecare dată din careu. Scorul a fost egal și în tur, 1-1. Vicecampioana României din 2015 rămâne fără victorie şi fără gol marcat în 2017, în timp ce FC Voluntari e neînvinsă de trei partide (o victorie, două egaluri).

Florin Marin: „Este un punct bun”
Florin Marin, antrenorul ilfovenilor, s-a declarat mulțumit atât de joc, cât și de punctul obținut de elevii săi.
„A fost un joc bun, cu un ritm foarte bun, ambele echipe au jucat cu intensitate. După ocaziile din partea a doua a jocului, meritam să câștigăm. Am suferit la pasa finală, n-am fost altruiști.
Dar este un punct bun pentru noi, câștigat în deplasare, venim după trei meciuri în care n-am pierdut, două în care n-am primit gol”, a spus tehnicianul, după meci.
Antrenorul lui FC Voluntari nu înțelege, însă, de ce meciul a trebuit să aibă loc la Tg Mureș, având în vedere starea gazonului. “Cei de la Tg Mureș trebuiau să-și ia măsuri, pentru ca jocul să nu se dispute pe un asemenea teren. Au mai trecut printr-o asemenea situație. Puteam juca la Cluj, puteam juca în altă parte”, a spus antrenorul.
În condițiile în care Voluntari va mai avea de disputat un meci în deplasare, cu ASA, în play-out, Florin Marin a spus că nu crede că, până la data următorului joc, mureșenii vor putea rezolva problema gazonului:
“La modul în care se prezintă terenul acum, n-au cum să-l refacă. Nu se poate juca în aceste condiții. Trebuia să se joace într-o altă localitate. Ați văzut că terenul a pus probleme ambelor echipe”, a mai zis Florin Marin.

Concordia, învinsă acasă de Astra
Concordia Chiajna a suferit o înfrângere usturătoare în fața Astrei Giurgiu, după 4 partide în care era neînvinsă. Elevii lui Șumudică au câștigat meritat cu scorul de 3-1 (1-1) și au ajuns la șase victorii consecutive în campionat, apropiindu-se de participarea în play-off. Primele două goluri au fost înscrise în mai puțin de un minut. Astra a deschis scorul în minutul 8, prin Fabricius, după o lovitură liberă executată de Constantin Budescu. Concordia a egalat imediat după reluarea jocului, în urma unei grave greșeli a lui Junior Morais. Acesta încercat să trimită cu capul la portar, dar mingea a ajuns la Serediuc, care a înscris. Astra a punctat din nou în minutul 48, prin Daniel Florea, iar Budescu a stabilit scorul final în minutul 73, după o mare eroare a lui Dobrosavlevici.

Articol apărut in ediția de print a Jurnalului de Ilfov, nr. 340