Cu mici diferențe, casele respectă cam aceleași forme peste tot în lume. Dar unii oameni, mai mult decât originali și cât se poate de nonconformiști, au decis că vor locuințe complet ieșite din tipare.

Astfel au apărut unele dintre cele mai bizare case, în diferite colțuri ale planetei. Iată câteva dintre ele:

Casa Nautilus din Ciudad de Mexico, capitala Mexicului, este un omagiu adus speciilor marine. Este locuită de arhitectul care a conceput-o și familia sa.

case

În localitatea San Jose de Las Piedras din Mexic, familia lui Benito Hernandez trăiește de peste 30 de ani într-o casă construită sub o piatră imensă, care servește pe post de acoperiș.

case-2

O casă în formă de piramidă, construită în satul Miziara din nordul Libanului. Această localitate a devenit celebră pentru locuinţele sale cu forme ciudate. Tot în Miziara există şi casa sub forma unui avion Airbus.

case-3

În Abidjan, capitala Coastei de Fildeș, există o casă construită în forma unui crocodil, realizată de artistul Moussa Kalo.

case-4

Priveliște asupra a 70 de case sub formă de dom, construite de o fundație din Statele Unite pentru cei care au rămas fără adăpost în urma unui cutremur în localitatea Sumberharjo din Indonesia.

case-5

Heliodomul, o casă solară bioclimatică, realizată în Cosswiller, o localitate din estul Franței. O casă bioclimatică presupune folosirea la potenţial maxim a resurselor naturale, astfel încât locuinţa să fie iluminată natural, să nu aibă pierderi de căldură şi să nu polueze mediul.

case-6

Foto: http://www.eva.ro/