Veşti bune pentru bugetarii care au salarii mai mici de 4.000 de lei! Din această vară, leafa li se va dubla, indiferent de suma pe care o primesc la momentul actual. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la un post de televiziune.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu se va întâlni, mâine, cu membrii sindicatelor din sănătate şi ordine publică pentru a discuta despre legea salarizării unitare. Noua lege prevede ca statul să dubleze salariile sub 4.000 de lei şi să le majoreze cu 45% pe cele care depăşesc această sumă.

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: “Sunt creşteri şi pentru salariile de peste 7.000 de lei, dar nu foarte mari”

“Suntem în discuţii pe legea salarizării unitare. De luni începem să avem întâlniri cu sindicatele, primele care vor intra la discuţii vor fi sindicatele din ordinea publică şi din sănătate. (…) Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Încă un proiect controversat

Deocamdată nu se poate spune cu exactitate de când va intra în vigoare o asemenea lege. Mai întâi, ea trebuie adusă în atenţia liderilor sindicali şi dezbătută cu deosebită atenţie. Şi, deşi nu a fost discutată de autorităţi, a stârnit deja controverse. O parte dintre sindicalişti şi-au exprimat încă de pe acum dorinţa de a fi aduse anumite modificări noului proiect legislativ. Ei îşi motivează decizia prin faptul că, o asemenea remunerare, nu va reflecta în mod corect munca şi responsabilităţile tuturor lucrătorilor. Mai mult, sindicaliştii sunt de părere că aceasta ar fi o bună ocazie de a se institui un tratament preferenţial pentru demnitari, primari, viceprimari şi preşedinţi ai consiliilor judeţene faţă de restul angajaţilor. În orice caz, dacă va fi aprobată, noua grilă de salarizare ar urma să fie pusă în aplicare în jurul datei de 1 iulie.