Concordia Chiajna vs. Andrei Cristea și Golubovic: 1-3. Concordia Chiajna a înregistrat primul rezultat negativ după o serie de patru meciuri fără înfrângere. Pe o ploaie câinească și un teren mocirlos, „vulturii” au capitulat în fața moldovenilor, într-o partidă în care Andrei Cristea a fost cel mai bun jucător de pe teren.

Practic, fostul stelist a fost cel care a hotărât soarta meciului încă din minutul 12, când a executat magistral o lovitură liberă de la 20 de metri, direct în vinclul porții, la care portarul Drăghia nu a avut replică. La pauză era deja 2-0, prin golul marcat cu capul de Golubovic, după o centrare a lui Bole.

Concordia nu s-a făcut de râs

În ciuda scorului de pe tabelă, se poate spune că ilfovenii au dat o replică onorabilă ieșenilor, iar scorul final nu reflectă întocmai ceea ce s-a întâmplat pe teren. În minutele 36 și 41, Serediuc, res­pectiv noul intrat și Valentin Alexandru au ratat două mari ocazii, șuturile acestora fiind respinse de apărătorii ieșeni. Valentin Alexandru s-a răzbunat, însă, imediat după pauză, în minutul 50, când a marcat cu capul la o centrare a lui Serediuc.

La acest scor, ilfovenii au început să nutrească speranțe, dar acestea le-au fost repede spulberate în minutul 54, când Țigănașu i-a centrat lui Andrei Cristea, care a marcat cu capul, din 6 metri, cel de-al doilea său gol. Până la finalul partidei, elevii lui Alexa au încercat să egaleze, dar nu au reușit, deși, în ultimele 10 minute, au asediat poarta lui Grahovac. Ultima ocazie i-a aparținut lui Herea, care nu l-a putut învinge, din lovitură liberă, pe portarul ieșenilor.

În urma acestui rezultat, CSM Poli Iași acumulează 18 puncte și urcă pe locul 2 în play-out, în timp ce Concordia rămâne pe 5, cu 13 puncte.

Dan Alexa a criticat apărarea Concordiei

Antrenorul Concordiei s-a arătat nemulțumit de greșelile din apărare ale jucătorilor săi și a recunoscut că cei doi marcatori ai ieșenilor formează un cuplu redutabil pentru orice echipă. „Diferenţa au făcut-o Cristea și Golubovic, din două ocazii în prima repriză. Noi am început jocul de la 2-0. Am avut situaţii și cu poarta goală, din păcate n-am reușit să le fructificăm. Apoi am reușit să intrăm în joc rapid, dar am luat gol dintr-o fază fixă. Azi am făcut greșeli stupide în apărare, lucru pe care noi nu îl făceam. Dar ţin să îi felicit pe Golubovic și Cristea, într-adevăr formează un cuplu redutabil. Fiecare a avut câte o ocazie și a dat gol”, a spus Dan Alexa, după meci.

Articol apărut în ediția print  Jurnalul de Ilfov, nr.342