Le-au fost alături ofițerii Poliției de Frontieră, studenți ai Școlii de Agenți ”Vasile Lascăr”, Câmpina, îmbrăcați în uniforme ce s-au purtat de-a lungul timpului, reprezentanți ai structurii relații publice din cadrul IGP și specialiști ai Institutului de Criminalistică.

Articol publicat în ediţia tipărită a Jurnalului de Ilfov nr. 343

Vezi aici şi pagina PDF a ziarului!

http://jurnaluldeilfov.ro/wp-content/uploads/2017/03/24-mic.pdf

Ofițerii de Poliție au oferit și broșuri cu recomandări privitoare la siguranța personală, siguranța bunurilor, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea tâlhăriilor, cât și cele 11 sfaturi ale geamantanului plimbăreț Marcel Gentoiu, care ne învață cum să ajungem la destinație cu bagajele întregi.

Vedetă incontestabilă a fost cățelul de urmărire Taz, un drăgălaș și jucăuș labrador, în vârstă de câteva luni. Ofițerii de poliție ne-au explicat că, sub masca inocentă a patrupedului aparent inofensiv, se va ascunde în curând un vigilent câine polițist, ce va fi dresat și specializat pentru depistarea drogurilor și a explozibilor. Cu așa ajutoare de nădejde, ofițerii
ne-au asigurat că în orice moment sunt pregătiți să intervină în forță pentru ne proteja.

”Le spunem pe această cale cetățenilor să aibă încredere și să se îndrepte către în noi. Pentru că punem în aplicare legile așa cum sunt, nu le interpretăm”,
ne-a declarat comisarul șef Marian Dinulescu, șeful Serviciului de Poliție Transporturi Aeriene ”Henri Coandă”. Referindu-se la siguranța călătorilor pe aeroport, comisarul ne-a spus că numărul incidentelor a scăzut semnificativ. ”Sunt probleme minore, în principal cele legate de siguranța bagajelor și a bunurilor din bagaje. Dar aceste probleme sunt într-o continuă descreștere”, ne-a mai spus comisarul șef.

Oamenii legii au subliniat și importanța meseriei de polițist. ”Este o meserie frumoasă, cu toate greutățile specifice. Cel care o face din plăcere niciodată nu se va plânge de greutăți. Trebuie să fii mereu în pas cu noua legislație și cu noile proceduri de lucru, e necesară foarte multă seriozitate și responsabilitate. Un polițist trebuie să aibă aceste valori foarte bine implementate, pentru a putea face față rigorilor meseriei”, a declarat Beatrice Melincianu, comisar șef și profesor la Școala de Agenți ”Vasile Lascăr”.