Uniunea Salvați România va contesta decizia Autorității Electorale Permanente de a nu returna către partid cei 640.000 lei pentru campania electorală, „pe care o consideră ilegală”, din care cea mai mare parte o reprezintă donațiile primite prin platforma „Finanțare Politică” construită de Asociația G2 și plăți de la Google și Facebook, a anunțat președintele USR, Nicușor Dan.

„Motivul AEP este că toate acestea nu au semnăturile olografe ale donatorilor, Google și Facebook! Decizia AEP ne întoarce în secolul trecut, într-o perioadă apusă când plățile electronice erau abia la început și supuse neîncrederii. Din păcate, acțiunea acestei instituții — pe care am considerat-o ca având un rol modernizator în procesul electoral — pune sub semnul întrebării, pentru viitor, posibilitatea ca un partid să fie susținut, prin contribuții, de către cetățeni. Și nu orice fel de cetățeni, ci chiar segmentul cel mai activ din populație, acela care nu are timpul necesar să completeze un vraf de hârtii când există opțiunea globală de a dona, pentru orice cauză, cu un simplu click”, a scris Dan, pe Facebook.

Potrivit președintelui USR, „decizia demonstrează că AEP, precum vechii politicieni, nu poate concepe că un partid poate strânge puțini bani de la mulți donatori și obligă partidele politice să rămână tributare marilor finanțatori”.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.347