Fie că ai fost la mare, la munte sau ai rămas acasă, cu siguranţă, ai dus la cote maxime distracţia de 1 Mai. Minivacanţa ţi-a oferit prilejul de a petrece câteva zile de neuitat în compania prietenilor şi a familiei, în ciuda vremii capricioase. Cum îţi revigorezi ochii umflaţi şi obosiţi după nopţile albe? Iată câteva trucuri, ieftine şi la îndemână, care te fac să radiezi de frumuseţe şi de sănătăte!  

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 349.

Vezi aici şi varianta PDF a paginii de ziar!

http://jurnaluldeilfov.ro/wp-content/uploads/2017/05/22.pdf

Câteva nopţi albe sunt suficiente pentru a ţi resimţi ochii obosiţi. Bineînţeles, acum ai nevoie de un somn bun, odihnitor. Până atunci, însă, masajul la nivelul pleoapelor este o soluţie la care poţi apela pentru a te revitalize. Te poţi ajuta şi de pre­sopunctură. Efectuează o apăsare fermă cu vârfurile degetului arătător între sprâncene. Menţine presiunea timp de un minut – două, dar fără să-ţi provoci durere. Urcarea şi coborârea privirii urmate de rotirea acesteia, ar fi de asemenea, un bun exerciţiu ajutător. Efectuează acest exerciţiu de mai multe ori pe zi. Natura vine în ajutorul tău cu o mulţime de remedii bio. Iată câteva dintre ele!    

Apa rece îţi îmbunătăţeşte vederea

Un bun adjuvant în lupta cu cearcănele este apa. Clăteşte-ţi ochii cu apă rece dimineaţa, imediat după ce te-ai trezit. Te vei bucura şi de o vedere mult mai bună pe tot parcursul zilei. Apa la temperaturi scăzute are capacitatea de a contracta vasele de sânge şi de a calma ochii obosiţi.

Castraveţii îţi relaxează ochii

Castraveţii sunt folosiţi încă din cele mai vechi timpuri pentru efectele lor benefice asupra sănătăţii ochilor. Aceştia te ajută să-ţi “revigorezi” ochii. Trebuie doar să înmoi două dischete demachiante în puţin suc de castraveţi şi să tamponezi de jur împrejurul pleoapelor. Menţine sucul pe ochi timp de 15 minute, apoi îndepărtează masca. Este extrem de revigorant şi relaxant pentru organele răspunzătoare de simţul văzului.

Frunzele de varză te scapă de cearcăne

Tratamentul ­ideal pen­tru ochii obosiţi şi mai ales pentru cearcăne îl constituie frunzele de varză. Datorită compoziţiei chimice bogate în vitamine şi săruri minerale, frunzele de varză au proprietăţi cicatrizante, dezinfectante şi calmante. Aplică frunze moi pe ochii închişi şi lasă să acţioneze cam 15 – 20 de minute.

Uleiul de migdale alungă oboseala

Ca să scapi de senzaţia permanentă de oboseală a ochilor, seara, înainte de culcare, este bine să-ţi faci un masaj uşor, finuţ, cu puţin ulei de migdale. După două săptămâni de tratament vei observa că te vei simţi mult mai bine.

Atenţie la cremele anticearcăn! Pot cauza alergii

Utilizează cu maximă precauţie produsele anticearcăn pe care le achiziţionezi din farmacii, din marile centre comerciale și chiar din centrele de tip Plafar! “Cremele care există acum la noi, pe piaţa farmaceutică, pot fi utilizate pentru îndepărtarea cearcănelor din zona conturului ochilor, dar cu precauţie în cazul în care ai o alergie la un anumit component al produsului. În ceea ce privește picăturile pentru ochi, acestea sunt indicate în conjunctivită, inflamaţii oculare, cataractă etc. și se aplică numai la recomandarea medicului oftalmolog”, explică dr. Anca Niţă, medic oftalmolog.