În cadrul unei întâlniri cu autoritățile locale din județul Suceava, preşedintele Klaus Iohannis le-a atenţia fermierilor că ar putea rămâne, din 2018, fără subvenţii agricole, ca urmare a neintabulării terenului. El a afirmat că,  „acolo unde nu există cadastru, nu se va mai putea subvenţiona agricultura” și a caracterizat problema ca fiind „critică”.

„Dacă nu se rezolvă problema cadastrului, din 2018 nu veţi mai primi subvenţii, pur şi simplu. (…) Este păcat că s-a ajuns în acest punct, fiindcă problema este cunoscută de mult şi, după părerea mea, implicarea guvernelor succesive a fost suboptimală”, a precizat Klaus Iohannis. El a precizat că a discutat despre această problemă cu toate guvernele pe care le-a întâlnit ca preşedinte, toţi au promis că o vor rezolva, însă în realitate „toţi au făcut zero sau aproape de zero”.

Iohannis le-a transmis primarilor să prezinte gravitatea situaţiei prin nerealizarea cadastrului general în toate şedinţele asociaţiilor de comune, oraşe sau municipii.

Articolul a apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.350