Cea de-a treia ediţie a festivalului Natura Fest, se deschide astăzi, în Parcul Izvor din Capitală. Până duminică, inclusiv, iubitorii de muzică acustică, sport şi ateliere creative vor avea la dispoziţie o gamă variată de activităţi recreative şi distractive. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. Intrarea este liberă.

Aflat la cea de-a treia ediție în 2017, festivalul va cuprinde trei zile cu o agendă culturală diversificată, care îmbină concerte acustice, ateliere creative destinate copiilor și adulților, o zonă de lounge reciclat și o zonă dedicată sportului, anunţă creart.ro.

Iată programul celor trei zile de distracţie în Parcul Izvor!

Ateliere creative

Atelierele se vor desfășura pe parcursul celor trei zile și au la bază materiale reciclabile, evenimentul dorind să îi inspire pe bucureșteni cu idei despre modalitățile creative de reutilizare a anumitor obiecte și să responsabilizeze un număr cât mai mare de locuitori față de orașul în care trăiesc și, implicit, față de mediul natural.Printre tematicile atelierelor acestei ediții se numără: „Obiecte zburătoare din materiale reciclate”, „Elemente din natură prin tehnica origami”, „Animale din cheițe metalice”, „Ghivece din PET-uri”, „Brățări, portofele și genți din hârtie”, „Desene 3D cu elemente organice”, activitățile fiind susținute în aer liber, în Parcul Izvor.

Concerte

  • vineri, 26 mai, începând cu ora 19:00, pe scena din Parcul Izvor vor urca trupeleRunna, o apariție nouă în peisajul muzical românesc, Next Ex și Byron,
  • sâmbătă, 27 mai, programul muzical va fi susținut, începând cu ora 19:00, de Jurjak, Otherside și LesElephants Bizarres,
  • duminică, 28 mai, de la ora 18:45, voia bună va fi asigurată deDJ K-lu, Basska, festivalul încheindu-se pe beat-urile energice ale trupei Șuie Paparude.

Terenuri de volei şi badbinton

La cea de-a treia ediție, iubitorii sportului se vor putea bucura de o zonă special amenajată cu terenuri de volei, badminton, dar și de o serie de jocuri din copilărie dedicate celor mai mici vizitatori.

Robot înalt de patru metri

Unul dintre punctele de atracție va fi și robotul cu o înălțime de aproximativ patru metri, realizat din butoaie de plastic de 200 de litri reciclate, care atrage atenția asupra refolosirii obiectelor cu scopul de a reduce poluarea și de a proteja mediul înconjurător.

Natura Fest încurajează un comportament responsabil față de mediul înconjurător

Festivalul Natura Fest se desfăşoară în perioada 26 – 28 mai, în Parcul Izvor. Intrarea este liberă. Evenimentul încurajează un comportament responsabil față de mediul înconjurător, aliniindu-se la mișcarea mondială de protecție a mediului, desfășurată sub egida Programului de Mediu al Națiunilor Unite (UNEP).