Sâmbătă, 17 iunie, este o zi pe care antrenorul Concordiei Chiajna, Dan Alexa, n-o va uita toată viața: ziua în care și-a luat adio de la cariera de fotbalist. Totul s-a întâmplat la Caransebeș, locul în care cel poreclit „Chirurgul” a început fotbalul.

Așadar, meciul de sâmbătă, 17 iunie 2017, dintre Viitorul Caransebeș și Șurianu Sebeș, campioanele judeţelor Caraș-Severin, respectiv Alba, a însemnat, în mod neoficial, retragerea din activitate a lui Dan Alexa, fostul jucător al echipelor UMT Timișoara, Rocar, Poli Timișoara, U Craiova, Dinamo, Beijing Guoan, Rapid sau Anorthosis Famagusta, actualul antrenor al Concordiei Chiajna. În vârstă de 37 de ani, el a a explicat motivul pentru care a făcut această alegere: „Am vrut să fie acasă ultimul meu joc. Mi-a fost greu”.

Peste 1.400 de spectatori în tribune

Vestea că Dan Alexa va juca, pentru ultima oară, în echipa din orașul său natal a atras mai mult de 1.400 de spectatori la stadion. Astfel, „Chirurgul” s-a retras din activitatea de fotbalist în partida tur din barajul de promovare în eșalonul al treilea, îmbrăcând tricoul campioanei judeţului Caraș-Severin, Viitorul Caransebeș, echipa din orașul său natal, împotriva celor de la Șurianu Sebeș, campioana judeţului Alba. El a fost titular și căpitan al „gugulanilor”, totodată. Meciul s-a încheiat, din păcate, cu victoria oaspeților, scor 1-2. „Nu o să mai joc, acesta a fost ultimul meu joc, unul foarte greu, pentru că nu m-am antrenat. La Caransebeș am început fotbalul, aici l-am terminat. În acest oraș am copilărit, aici sunt părinţii, mai mult pentru ei am venit să joc. Mi-a fost greu, dar mi-a fost și dor de fotbal. A fost o atmosferă superbă, un public numeros de care nu se bucură multe echipe în Liga 1”, a declarat vedeta fotbalului din Caransebeș, care a recunoscut superioritatea adversarilor. „Am întâlnit o echipă peste nivelul Ligii a 4-a, ce face patru antrenamente săptămânal. Îmi pare rău de rezultat, am făcut două greșeli personale și am primit acele goluri în câteva minute. În retur va fi foarte greu, Sebeșul are prima șansă, diferenţa făcându-se și acum, în tur, la capitolul fizic”, a conchis Dan Alexa.

Adio Europa League, pentru FC Voluntari

Este oficial! FC Voluntari și-a luat adio de la participarea în Europa League, în favoarea finalistei Cupei României – Astra Giurgiu. UEFA a anunțat deja că pe lista echipelor care vor evolua în tururile preliminare, 1 și 2, din cupele europene figurează Astra Giurgiu. Știrea este confirmată și de oficialul ilfovenilor, Dan Leasă: „Nu am primit vreun răspuns oficial până acum. Am primit doar niște răspunsuri care, din păcate, ne-au scăzut șansele de a juca în cupele europene. Probabil că da (n.r. Astra ia locul Voluntariului în grupele europene)”, a declarat pentru ProSport directorul general al ilfovenilor, Dan Leasă.

În turul 1 preliminar al celei de-a doua competiţie intercluburi vor participa 100 de cluburi. Echipele sunt clasate în funcţie de coeficientul de care beneficiază. Astra se află pe locul 2, în lista celor 16 echipe care vor evolua în turul doi al competiției, după Galatasaray. În urma tragerii la sorți, care a avut loc luni, Astra va juca în turul II cu învingătoarea meciului FK Zira – FC Differdange.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.356