Simbol al iubirii și al regăsirii interioare, Parcul dintre Flori din Buftea a găzduit recent, o nouă întâlnire de suflet a micilor dansatori ai orașului cu prietenii și admiratorii lor. Spre încântarea noastră, am fost martorii unui spectacol plin de candoare oferit de copiii talentaţi coordonaţi de prof. Mihaela Spinache, care ne-au făcut să resimţim că viaţa are farmec doar dacă ne lăsăm ușor pătrunși de ritmurile calde ale muzicii și dansului.  

 

 

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 357. 

23-page-001

Parcul dintre Flori de la Buftea este deja un simbol al iubirii, al regăsirii interioare în care fiecare pătrunde în abisul nepătruns al inimii. Graţie micilor talente care fac cinste orașului, cu puţin timp înaintea încheierii anului școlar, am redescoperit și noi, echipa Jurnalului de Ilfov, frumuseţea paradisului floral de pe malul lacului, care aduce o oază de liniște și feerie. Elegant sau ritmat, cu pași fermi ca structurile unei magii, alături de profesorul coordonator Mihaela Spinache, copiii de la Vasilissa Dance Academy, au celebrat a șaptea aniversare a școlii lor. Într-un cadru festiv, în care piruetele, întoarcerile și răsucirile au îmbinat în cel mai plăcut mod mișcarea cu muzica, copiii ne-au arătat că dansul este o minunată călătorie prin inima lor.

Viaţa-n pași de dans

Prof. Mihaela Spinache are satisfacţia de a fi îndrumat pașii multor generaţii spre fascinanta lume a dansului. Și-a descoperit pasiunea încă din copilărie, lucru care a ajutat-o să călătorească mult mai frumos prin viaţă și prin lume. Prin dans și-a vindecat sufletul în momentele grele. Iubind muzica, dansul și copiii, a înfiinţat Vasilissa Dance Academy. Așa a reușit să transmită unor generaţii întregi ideea că dansul este o artă care aparţine spiritului și aduce întotdeauna un plus de sănătate și bună dispoziţie. Alături de copiii și tinerii talentaţi, de-a lungul timpului, prof. Spinache a cucerit profesioniștii cu dansul său care a atins înalte performanţe.

Prof. Mihaela Spinache, creatorul şi coordonatorul Vasilissa Dance Academy: „După ani de trudă, ne mândrim cu premii deosebite, naţionale și internaţionale”

„Cred că prin dans omul devine mai elegant, mai sociabil, se raportează altfel la cultură și la ceea ce-l înconjoară. Mottoul meu este: „Cine poate să meargă, poate să danseze; cine poate să danseze, poate să zboare”. Eu mă laud că pot învăţa pe oricine, oricât de lipsit de talent se consideră. Și Grupul actual este format din copii și tineri care cunosc și practică toate stilurile de dans. Peste 500 de cursanţi cu vârste între 1 și 57 de ani au trecut pragul sălilor noastre. Copiii sunt de la toate școlile din Buftea (cu care avem o bună colaborare). Dar, participarea unor adolescenţi cu probleme care au reușit să se integreze este cea mai mare realizare. Ei pentru mine și eu pentru ei, am fost o familie de care uneori am dus dorul. Sunt copii pe care nu-i cunoaștem, care ne opresc pe stradă și ne salută. Acest statut le-a crescut copiilor mei respectul de sine. Asta este cea mai mare realizare! Și respectul comunităţii: atunci când au venit cluburile de tango din București, am avut un dans demonstrativ, o coregrafie făcută de elevi și finalizată/cizelată de mine. A fost un alt pas important pentru noi. Ne mândrim și cu premii deosebite care pornesc de la menţiune și urcă până la premiul I. Cel mai special a fost când trupa LOCOs Crew Buftea a luat, după 4 ani de trudă, locul I la etapa regională a concursului “Flori de Mai” și Locul II la Eurodance/regiunea Muntenia. Anul acesta avem copii „mici”, de 4-8/9-11 ani, care au participat la Eurofolklore, un festival concurs cu caracter internaţional. Iar pe 21 iunie am marcat Ziua Europeană a Muzicii. Prin dans am descoperit frumuseţea și bucuria în sufletele copiilor, uneori surprinzându-i chiar și pe părinţi, care mi-au mărturisit: “avem senzaţia că-i cunoașteţi mai bine ca noi”! Îmi doresc să aducem bucurie celor din jurul nostru prin tot ceea ce facem”, ne-a spus prof. Mihaela Spinache, la finalul spectacolului aniversar și a festivităţii de premiere a micilor talente de la Buftea. Pentru a ajuta cât mai mulţi copii să-și dezvolte deprinderile și abilităţile în materie de dans, prof. Spinache luptă să înfiinţeze un ONG care să asigure mai mult suport pentru proiectele școlii pe care o conduce.

Jojo, elevă, 17 ani: „Muzica și dansul te fac să te simţi într-o lume frumoasă care nu se va sfârși niciodată”

“Dansez cam o jumătate de zi, de aproape 6 ani. Puţin pentru cât simt eu nevoia, dar
cursurile liceului pe care-l frecventez nu-mi permit mai mult. Când dansez mă relaxez. Acum 6 ani eram o fire retrasă, îmi era rușine să intru în discuţii cu alţi oameni. Nu mai zic atunci când mergeam undeva unde se dansa. Acum sunt schimbată mult. Am încredere în mine, ba chiar îndrăznesc să pornesc prima o conversaţie, vorbesc despre orice fără temeri, invit oamenii la dans. Sfătuiesc toţi oamenii să danseze. Muzica și dansul te fac să te
simţi într-o lume frumoasă care nu se va sfârși niciodată”, ne-a spus Jojo, o adolescentă care pe parcursul a șase ani de efort a devenit unul dintre cei mai buni dansatori ai Vasilissa Dance Academy și care face cinste orașului Buftea, reprezentându-l cu mândrie peste tot în lume.

Neluţa Damian, mama unei fetiţe care studiază dansul: „Suntem fericiţi! Fetiţa noastră a devenit mai graţioasă”

„Fetiţa noastră dansează de la 3 ani. Suntem foarte fericiţi că iubește dansul! A devenit mai graţioasă, mai atentă cu ea însăși, cu nevoile ei și cu oamenii din jur. Evocă o personalitate elegantă”, ne-a mărturisit, cu bucurie, doamna Neluţa Damian, o mămică fericită că fetiţa ei este fascinată și se lasă inspirată de una dintre cele mai frumoase pasiuni din lume.

Rezultatele obținute de acești copii la concursul județean „Zâmbete în pași de dans – 2017” 

  • Plaiul Vlăsiei – Juniorii „Ciobănașul”, loc I
  • Vivi Bîrleanu, loc III
  • Maria Cristina Kids Academy, loc II
  • Plaiul Vlăsiei „Ciuleandra”, loc I
  • miniLOCOs, loc I
  • Chic, loc II
  • Pereche bachata Jojo și Marius, loc 2
  • Andrei Beatbox, loc 1