În urma semnalelor pe care fostul premier Dacian Cioloș le dă în legătură cu implicarea în viața politică, președintele PNL Ludovic Orban a declarat că „ar fi o decizie neinspirată” ca fostul premier să construiască un partid, pentru că acesta ar cauza „o fărâmițare suplimentară” pe scena politică.

„Cred că ar fi o decizie neinspirată din partea domniei sale să se apuce să mai construiască un partid pe dreapta sau mă rog (…) în zona ne-PSD, pentru că ar fi o fărâmițare suplimentară”, a spus Orban, la o emisiune TV. Totodată, Orban nu consideră că un partid nou al lui Cioloș ar lua voturi de la PNL. „Nu cred că ar lua voturi de la Partidul Național Liberal, sincer (….) Poate ar reuși să reactiveze politic anumite segmente, dar care nu sunt foarte puternice din punct de vedere numeric”, a declarat liderul PNL.

Orban a mai spus că se află „în relații normale” cu Cioloș și a precizat că  acesta știe că ”dacă vrea, poate în orice moment să se înscrie în PNL”.

Nu mai sunt „prăpăstii” între PNL și PDL

Totodată, întrebat dacă mai există „prăpăstii în teritoriu” între fostul PNL și fostul PD sau PDL, Orban a precizat: „Nu, această graniță, să spun, invizibilă, care exista aproape nu mai există astăzi în partid”. El a mai spus că își dorește ca oamenii de valoare din PNL să fie puși în evidență

„În primul rând să îi scoatem în valoare pe oamenii de calitate din partid (…) Suntem deschiși pentru oameni de valoare din afara partidului și chiar (…) mă străduiesc să conving cât mai mulți oameni cu prestigiu, cu credibilitate să vină înspre Partidul Național Liberal”, a afirmat Orban.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.358