Performanță uluitoare a elevilor lui Claudiu Niculescu

Sunt convins că foarte puțini se așteptau ca FC Voluntari să așeze în vitrina clubului cel de-al doilea trofeu al acestui an, după surpriza din luna mai, când mult mai titrata Astra Giurgiu le ceda ilfovenilor Cupa României, după executarea loviturilor de departajare.

În fața „mânjilor” lui Hagi, elevii lui Claudiu Niculescu păreau victime sigure. Iată, însă, că experiența „veteranilor” din formația de la Voluntari, împletită cu inteligența tactică unui antrenor înzestrat pentru această meserie, s-a dovedit mai puternică decât tinerețea și talentul jucătorilor Regelui.

Vă spuneam acum ceva vreme că antrenorul Claudiu Niculescu face adevărate minuni la echipa „marinarilor” de Ilfov. Astfel, Niculescu este primul om care a câștigat Cupa și Supercupa României atât ca jucător (cu Dinamo), cât şi ca antrenor (cu FC Voluntari).   Bilanțul acestuia îmi confirmă spusele. În doar trei luni, sub conducerea lui „Clau-gol”, ilfovenii au reușit să evite retrogradarea în Liga a II-a, au câștigat Cupa României, iar acum și Supercupa României, învingând, la limită, 1-0, în partida cu noua campioană a țării FC Viitorul. Un bilanț și, totodată, un palmares impresionant pentru o echipă care a împlinit de la înființare doar 7 ani, care merită toate felicitările! Este clar că FC Voluntari este echipa momentului în fotbalul românesc.

Un gol cât un trofeu

Rezultatul acestei partide a fost tranșat destul de repede, încă din prima repriză, de „veteranul” în vârstă de 36 de ani, Costin Lazăr, care poate fi considerat jucătorul meciului. El a înscris, cu capul, unicul gol al confruntării în minutul 12, după o fază excelent construită de Marinescu. Minutul 34, însă, a turnat parcă plumb în picioare jucătorilor lui Hagi, după ce Vînă a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben. În continuare, atacurile campionilor au fost apatice, iar ilfovenii s-au organizat excelent în apărare și au reușit să conserve rezultatul până la fluierul final. Este adevărat și faptul că Hagi a introdus pe teren ca titulari jucători care au evoluat mai rar în prima echipă, cum ar fi nou venitul Dumitraș, Cicăldău sau Mățan.

La finalul partidei, Costin Lazăr, cel care a adus Supercupa în Ilfov, a mărturisit că nici în cele mai frumoase vise nu credea că ar fi putut „câștiga două trofee cu o echipă mică”. „Sincer, am întâlnit o echipă tânără, care joacă fotbal, cea mai bună din România, dar avem vulpi bătrâne care ştiu să stea în teren şi să păstreze rezultatul. (…) Ne aşteptam la un meci mai greu decât în Cupa României. Cu siguranţă, multă lume ar fi dorit ca Viitorul să câştige, dar de aia fotbalul e aşa frumos, pentru că orice echipă poate câştiga”, a spus Lazăr.

Hagi a refuzat medalia!

Gică Hagi a fost foarte supărat de înfrângerea echipei sale și a refuzat la finalul meciului să meargă să-și ia medalia! Hagi nu este nici în cele mai bune relații cu Federația Română de Fotbal. El a părăsit apoi stadionul chiar în momentul în care cei de la FC Voluntari ridicau Supercupa! „Cei de pe locul 2 rămân pe bancă, prioritate au câștigătorii”, a spus Gică Hagi la finalul partidei pentru a explica gestul sau.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.359