Startul ediției cu numărul 100 a campionatului național de fotbal a fost de rău augur pentru cele două echipe ilfovene din Liga I. Atât Concordia cât și FC Voluntari au pierdut partidele din prima etapă, în fața lui Poli Timișoara, respectiv FCSB.

Dacă FC Voluntari a avut o prestație foarte bună în fața mult mai titratei sale adversare, jucătorii lui Dan Alexa s-au prezentat jalnic în fața timișorenilor, care au jucat cu multă ambiție și determinare și au câștigat prin golul lui Bîrnoi, din minutul 50.

Problemele celor de la Concordia sunt, însă, mult mai profunde. După meci, Dan Alexa, iritat, a lansat critici dure și vehemente către conducerea clubului, acuzată că se amestecă în problemele echipei și că nu i-a adus întăriri. El a ținut, totuși, să precizeze că nu îl are în vedere pe președintele Cristian Tănase, care l-a sprijinit mereu, și a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea despărți zilele acestea de Concordia. „Cred cu tărie că, dacă nu se va schimba ceva, anul acesta va fi la fel ca în sezonul trecut când ne-am bătut pentru salvarea de la retrogradare. În primul rând, nu am adus jucători care să ne întărească. În schimb, au plecat (…) jucători care au avut evoluții foarte bune și care
ne-au ajutat mult pe finalul acela de campionat. Din punctul meu de vedere, ne-am întărit prea puțin”, a spus Alexa.

Miriuță sau Grozavu, posibili înlocuitori

Potrivit unor surse ale ProSport, Alexa s-ar fi referit în criticile sale la primarul Mircea Minea, care ar fi decis ca echipa să nu mai intre în cantonament înaintea meciului, iar jucătorii să vină direct la stadion.

Mai mult decât atât, în ultima vreme echipa mare mai are la dispoziţie doar terenul sintetic pentru antrenamente. Totodată, antrenorul Chiajnei a simţit ostilitate din partea primarului, pe care a legat-o de faptul că săptămâna trecută a fost adus la echipa a doua, ca antrenor, fostul secund al lui Leo Grozavu la Botoșani, iar de aici a tras concluzia că i se poartă sâmbetele. „S-au întâmplat mai multe lucruri săptămâna asta, care țin de treburile interne de la club, mulți oameni care nu cunosc, dar care încearcă să se implice la tot ce înseamnă clubul nostru, așa că, vă spun sincer, dacă am fi câștigat azi cu Timișoara ar fi fost o minune”, a mai spus Alexa.

Sursele ProSport au mai declarat că se vehiculează două nume de antrenori care să-l înlocuiască pe Dan Alexa la conducerea Concordiei: Vasile Miriuță sau Leo Grozavu.

O înfrângere nemeritată

În primul meci disputat în noua ediție de campionat, elevii lui Claudiu Niculescu au pierdut confruntarea cu FCSB (1-2) în minutul 2 al prelungirilor, prin golul lui Dennis Man. O înfrângere nemeritată, dacă avem în vedere modul în care au decurs „ostilitățile” din teren. FC Voluntari a arătat că se poate bate, de la egal la egal, cu o echipă „de multe milioane de euro”, așa cum a denumit-o antrenorul ilfovenilor. După cum au jucat cele două formații, un rezultat de egalitate ar fi fost mult mai echitabil. Ilfovenii au acuzat și arbitrajul lui George Găman, pe care l-au acuzat că nu i-a dat cartonașul roșu lui Ovidiu Popescu la faultul foarte dur asupra lui Marinescu și că a acordat foarte ușor penalty-ul la faultul portarului Balauru asupra lui Florin Tănase, prin care Budescu a deschis scorul.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.360