Bucureștenii vor putea traversa în siguranță lacul Herăstrău, în condițiile în care pasarela din vecinătatea podului CFR va fi gata peste aproximativ o săptămână, a informat Primăria Capitalei.

Lucrările sunt realizate prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale.

„Noua construcție va avea o lungime de zece metri și o lățime de aproximativ patru metri. Deja a fost realizată puntea peste apă, sub forma unui pod metalic cu o înălțime de 80 cm față de malurile lacului. Mai sunt de montat semnalizatoarele, precum și rampele de acces pe pasarelă, astfel încât aceasta va putea fi folosită și de persoanele cu dizabilități, ceea ce până acum nu era posibil. Termenul estimat pentru finalizarea pasarelei pietonale este 11 august”, a menționat sursa citată.

PMB a reamintit că Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement a inițiat demersurile pentru oferirea unei soluții alternative la traversarea lacului Herăstrău pe podul CFR încă din anul 2015, scrie Agerpres.ro.

„Întrucât în această perioadă nu s-a putut găsi o soluție legală și fezabilă de colaborare între Ministerul Transporturilor și Primăria Capitalei privind construirea unei pasarele pietonale ca anexă la podul CFR, a fost aleasă această soluție, a pontonului provizoriu, al cărui amplasament se încadrează în limitele de proprietate ale municipalității. Această problemă a constituit în permanență o prioritate pentru administrația Capitalei și a fost rezolvată în urma pozițiilor publice asumate de primarul general, Gabriela Firea, și a diligențelor depuse de reprezentanții ALPAB. Prin urmare, tentativa unor politicieni de a-și aroga merite în deblocarea acestei situații sunt total lipsite de orice bază reală. Primăria Capitalei mulțumește însă tuturor ONG-urilor care s-au implicat în această chestiune și a căror presiune permanentă a fost benefică pentru rezolvarea problemei”, a mai precizat PMB.

Pe 7 martie, un copil de 16 ani a fost electrocutat pe pasarela care trece peste DN 1, în zona Miorița. Incidentul ar fi avut loc în timpul unei plimbări în zona lacului Herăstrău, pe calea de acces din strada Elena Văcărescu. Copilul ar fi dorit să își facă niște fotografii, dar a atins firele care alimentau cu electricitate linia de tren din zonă.

De asemenea, pe 11 iunie, un bărbat și-a pierdut viața, după ce a fost călcat de tren pe podul de cale ferată din parcul Herăstrău.