Week-end negru pentru FC Voluntari și Concordia Chiajna. Ambele echipe au pierdut meciurile cu mult mai titratele lor adversare, Dinamo, respectiv Viitorul.

Mai grav este că, de la începutul campionatului, pasa neagră în care se află reprezentantele Ilfovului în Liga I pare să se adâncească.

Duminică, Concordia nu a făcut un joc strălucit, dar ar fi putut obține un egal în fața Viitorului. Decimată de transferuri, echipa lui Hagi nu mai are strălucirea din campionatul trecut. Cu toate acestea, constănțenii sunt cel puțin cu o treaptă mai sus decât elevii lui Miriuță.

Eric de Oliveira, nașul „vulturilor”

Viitorul a dominat prima repriză. Eric de Oliveira a fost cel care deschis scorul pentru Viitorul în minutul 35, când a șutat de la marginea careului, iar Bălgrădean a ratat intervenția. De altfel, brazilianul putem spune că a fost MVP-ul meciului. El stat la baza golului constănțenilor din minutul 71, când i-a trimis lui Țucudean o pasă ideală în careu, iar acesta a șutat sec la vinclul porții lui Bălgrădean.

Dar, până la golul doi al Viitorului, parcă se întrezărea o rază de speranță pentru ilfoveni, după ce aceștia au egalat, în minutul 49, în urma unei centrări a lui Nicușor Fota, deviată în poarta lui Râmniceanu de Țâru.

Finalul meciului a fost unul de foc. În minutul 92, același Fota a reușit să marcheze al doilea gol al „vulturilor”, dar arbitrul Andrei Chivulete l-a anulat pe motiv că Fota ar fi preluat mingea cu mâna. O decizie discutabilă, îndelung contestată de ilfoveni. Mai mult, aceștia au mai cerut și un penalty la Boli, care a lovit mingea cu cotul, în careu. Astfel s-a terminat un meci care ar fi putut să mai aducă o rază de soare în Chiajna, dar n-a fost să fie…

Fota contestă decizia lui Chivulete

Nicușor Fota spune că arbitrul a fluierat eronat la faza golului anulat. „Nu a fost henț, l-a atins pe el în mână prima dată, la mine nu a fost”, a spus la final Nicușor Fota. De aceeași părere ca și colegul său a fost Răzvan Grădinaru. Fotbalistul Concordiei Chiaj­na a semnalat faptul că într-o partidă a celor de la FCSB, arbitrul nu ar fi acordat henț.

”Suntem o echipă mică, dar gândiți-vă dacă juca Steaua acum. Niciodată nu se dădea henț sau anula golul”, a ”taxat” și Răzvan Grădinaru. Declarațiile fotbaliștilor de la Concordia Chiajna au fost confirmate de ce a văzut de pe margine și tehnicianul formației. ”Nici vorba de henț, henț a fost la Boli, când a dat Pena cu capul, dar s-a speriat domnul Chivulete în minutul 90”, a completat Vasile Miriuță.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.366