Primarul comunei Găneasa, Marin Tudor, alături de reprezentanții SC IRUM SA

Producătorul de tractoare românești forestiere și agricole a inaugurat oficial vineri, 17 noiembrie, un nou punct de lucru, în apropierea Bucureștiului. Compania IRUM SA și societatea Maviprod din Reghin au deschis noul punct de lucru în comuna Găneasa, satul Șindrilița, pe șos București – Urziceni DN2. La inaugurare au fost prezenți atât fermieri, cât și reprezentanți ai autorității locale, în frunte cu primarul comunei Găneasa, Marin Tudor.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 378, ediția print

„Mulţumesc grupului de firme Maviprod că a ales ca nouă locaţie comuna Găneasa. Se va bucura de tot spijinul nostru. Este foarte bine că îi avem aici, pentru că avem în Găneasa foarte multe societăţi care activează în agricultură. Este foarte bine, pentru că astfel fermierii nu mai pleacă în altă parte şi au acces la produse de foarte bună calitate”, ne-a declarat primarul Marin Tudor.

”Avem un istoric important. Fabrica IRUM împlinește 65 de ani, iar Maviprod va împlini anul viitor 25 de ani. Deschidem în comuna Găneasa un nou punct de lucru din dorința de a ne sprijini clienții, fiind mai aproape de ei. În zona forestieră deținem mai mult de 90% din piață, fiind practic pe primul loc pe acest segment de activitate. Din 2010, am în ceput să producem tractoare agricole, iar acum acoperim aproximativ 10% din piață.  Pe fondul cererilor din ce în ce mai mari, am ales să venim în zona de sud a țării”, a precizat Ștefan Reman, director comercial.

Planul pe termen scurt și mediu este ca noul punct de lucru să dispună de un atelier service și un showroom. În prezent funcționează două echipe de service mobil pentru zona de sud a țării. Ideea deschiderii acestui punct de lucru nu se bazeză doar pe comercializarea tractoarelor agricole și a implementelor agricole, ci de a extinde prezența departamentelor companiei conform strategiei de dezvoltare, adică tractoare agricole, generatoare de curent și vânzări piese de schimb pentru zona agricolă.

Tractoare imbatabile pe piață

”Tractoarele produse de noi sunt tractoare simple cu motoare mecanice, ușor de reparat, cu raport preț – calitate foarte bun. Principalii noștri clienți sunt fermierii mici și mijlocii dar tractoarele noastre se pretează și marilor fermieri. Dorim să oferim o soluție completă atât în zona forestieră, cât și în cea agricolă punând la dispoziția clienților noștri consultanță, finanțare, service calificat și piese de schimb originale. Tractoarele noastre se adresează efectiv oricărui tip de munci agricole”, a mai spus Ștefan Reman.

”Avem tractoare între 13 și 200 CP, și utilaje agricole compatibile cu tractoarele noastre, promoții sezoniere pentru tinerii fermieri. Tractorul fabricat la noi este urmașul tractorului românesc, prin simplitate, are electronică, este 4×4, dispune de cabină, compresor, adică are dotările de bază. Clienții noștri vor un tractor simplu, cu costuri de utilizare foarte mici. Suntem practic imbatabili pe piață, prin raport preț – calitate. Ne-am axat pe funcționalitatea și utilitatea tractorului, nu neapărat pe ergonomie și pe lux. Avantajele sunt și pe partea de service, având foarte multe piese în stoc”, a completat Alexandru Geczi, director vânzări, Departamentul Tractoare Agricole din cadrul IRUM SA Reghin.

Grupul de firme Maviprod a avut o cifră de afaceri de 134,7 milioane de lei. Numărul de angajați este de peste 500. Compania produce la Reghin tractoare şi utilaje TAF, utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora. Capacitatea anuală de producţie a fabricii IRUM de la Reghin este de 250 de tractoare forestiere, 300 de tractoare agricole, iar pentru 2017 compania estimase o creştere cu 15% a producţiei, faţă de 2016.

Servicii de mentenanță 24/24

Societatea MAVIPROD a fost fondată în 1993, din capital integral privat, de către familia Oltean, specificul de bază al societății fiind comercializarea pieselor de schimb pentru utilajele agricole și forestiere.

Începând cu 1998, MAVIPROD devine acționar majoritar al SC IRUM SA, producător de utilaje forestiere TAF, precum și alte utilaje pentru exploatarea și prelucrarea lemnului.

MAVIPROD deține o rețea națională de distribuție cu peste 15 locații de desfacere, servicii de asistență tehnică disponibilă 24/7 pentru utilaje agricole și forestiere, precum și puncte de lucru în Ungaria și Republica Moldova.

În 2017, a fost lansat magazinul online al companiei – www.shop.maviprod.ro, care se conturează ca un succes încă de la început. Tot din acest an, ­MAVIPROD a devenit și unic importator al anvelopelor OZKA.

MAVIPROD are ca principală activitate comercializarea pieselor de schimb pentru utilaje agricole și forestiere și este Unic Distribuitor Caterpillar/Perkins în România, Republica Moldova și Ungaria. Începând cu 1 martie 2015, compania face parte și din rețeaua mondială de distribuitori autorizați Atlas ­Copco, facilitând astfel contactul între echipamentele Atlas Copco şi clienţii locali. Alte mari avantaje oferite de Maviprod sunt timpul scurt de livrare, instalarea completă a echipamentelor și servicii de mentenanță 24/24 ore. Depozitele societății au un stoc de peste 15.000 piese de schimb, accesorii și componente pentru utilaje forestiere și agricole, prin colaborarea cu peste 200 de furnizori.