Băieților lui Ion Moldovan se pare că le plac „dușurile scoțiene”. Altfel nu-mi explic cum, după 5 dușuri reci (dacă punem la socoteală și meciul pierdut în Cupă), „Vulturii” ne-au oferit un meci fierbinte, în care au făcut spectacol și au fost de nerecunoscut față de partidele anterioare. Ei au reușit nu mai puțin de 5 goluri, unul mai frumos ca altul.

Așadar, ilfovenii au reușit, în meciul de la Ploiești, disputat împotriva „lanternei roșii” Juventus București, cea mai clară victorie din istoria lor în Liga 1. Veteranul Marian Cristescu a înscris de două ori, dar omul serii a fost Ronaldo Deaconu, care a marcat cel mai frumos gol al partidei.

O Concordia dezlănțuită

Calvarul lui Juventus a început încă din minutul 4, când Cristescu a înscris din apropiere, după o respingere nu foarte convingătoare a lui Drăghia. Până la pauză s-a făcut 2-0. În minutul 38, Deaconu și-a onorat prenumele și a prins un şut de senzaţie de la aproximativ 20 de metri, iar mingea s-a dus la vinclu, făcând inutil plonjonul disperat al portarului gazdelor.

Chiajna s-a dezlănţuit în finalul meciului. Claudiu Bumba a înscris cu o execuţie de fineţe, în minutul 86, apoi a scos penalty-ul pe care Cristi Bud l-a ratat patru minute mai târziu. Pe fază, fostul atacant de la CFR Cluj a înscris totuşi pe urmărire, printr-o scăriţă. În prelungiri, Cristescu a reuşit „dubla”, cu o execuţie simplă din interiorul careului, care a consfinţit un succes istoric pentru Concordia. După această victorie Chiajna ocupă, în continuare, locul 11, cu 20 de puncte, în timp ce Juventus București este codașa clasamentului, cu 9 puncte.

S-a-ntors norocul!…

… a fost de părere „Comisarul” Moldovan, după această victorie fantastică. „S-a-ntors norocul la Chiajna, pentru că echipa, efectiv, a jucat astăzi, absolut toți jucătorii și-au dorit să câștige astăzi. Era un meci important pentru noi și suntem bucuroși de acest rezultat. (…) Se pare că va urma o nouă perioadă bună, favorabilă, de 4 jocuri. (…) Ceea ce este mai important e faptul că băieții au revenit la sentimente mai bune vizavi de maniera de abordare a unui joc. Ne propunem să obținem, în continuare, cât mai multe puncte posibile”, a declarat Ion Moldovan, pentru Digi Sport.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.379