Înfrângerea categorică a „marinarilor”, pe teren propriu, cu Dinamo, i-a lăsat pe ilfoveni fără „cârmaci”. După o serie de eșecuri, unele rușinoase, Claudiu Niculescu și-a reziliat contractul cu gruparea din Voluntari.

A fost a treia înfrângere consecutivă în play-out, în urma căreia ilfovenii rămân pe locul 3, cu 18 puncte. Claudiu Niculescu obținuse doar o singură victorie, 1-0 cu ACS Poli Timișoara.

Meci de antrenament, pentru Dinamo

Fără Gabi Torje, lăsat din nou în afara lotului, din cauza kilogramelor în plus, Dinamo s-a distrat în deplasarea de la Voluntari și a taxat-o pe FC Voluntari la fiecare greşeală din apărare. Daniel Popa, de două ori, May Mahlangu şi autogolul lui Ionuţ Balaur au fost „gloanţele mitralierei” Bratu în victoria cu 4-2.

Fundaşii centrali l-au trădat pe Claudiu Niculescu în prima repriză. Cosmin Achim a gafat la reuşita lui Daniel Popa, iar Balaur a trimis cu capul în propria poartă, după centrarea lui Dan Nistor.

Între cele două goluri ale „câinilor”, Deac şi Moldoveanu s-au întrecut în ratări la cele două porţi.

Scorul pauzei, 3-0 pentru Dinamo, a fost stabilit de Mahlangu, aflat la a doua etapă consecutivă cu gol marcat. Sud-africanul a înscris la capătul unui contraatac de senzaţie. Imediat după pauză, Daniel Popa a reuşit prima sa dublă în Liga 1. L-a taxat din nou pe visătorul Achim, care a fost înlocuit după doar câteva minute. Abia intrat pe teren, Adrian Voicu a dat semnalul revenirii pentru gazde, iar Balaur s-a revanşat pentru autogol cu reuşita care a stabilit scorul final.

„Am făcut cadouri”

Claudiu Niculescu şi-a găsit cu greu cuvintele, după înfrângerea, scor 2-4, cu Dinamo. „E simplu. Am făcut atâtea cadouri, la fel şi cu Iaşul. Am început să facem cadouri, au fost greşeli care au contat, pentru că ei au jucători valoroşi. Le-am dat noi mingea. La multe acţiuni au fost mai periculoşi ei, când aveam noi posesia. Trebuie să avem grijă, pentru că arătăm jalnic. Ce s-a întâmplat în seara asta e umilitor, ruşinos. (…) La pauză trebuia să fac 7-8 schimbări”, a spus Niculescu, care, ulterior și-a reziliat contractul cu FC Voluntari.

Stafful echipei a găsit rapid un înlocuitor în persoana lui Adrian Mutu, susținut chiar de Claudiu Niculescu. „Numirea lui Adrian Mutu s-a făcut şi pentru că Niculescu a insistat pentru el. Adi va veni împreună cu Victor Naicu şi cu Daniel Florea. Jucătorii aveau liber de la Claudiu până luni, dar au fost chemaţi mâine după-amiază la antrenament, cu noul staff”, a declarat Dan Leasă, managerul general al Voluntariului.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.398