Cu inimile deschise spre iubire, iertare, împăcare și frumos, în Vinerea Luminată, credincioșii Parohiei Roșu I din Chiajna s-au alăturat preoților în rugăciune, la marele praznic al Izvorului Tămăduirii. Ore bune, fiii duhovnicești ai bisericii păstorite de părintele Ion Ciucă s-au închinat și au supravenerat-o pe Maica Domnului, Cea mai înaltă și mai iubită dintre toți sfinții, de pe bolta Ortodoxiei.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 398, ediția print

Mai bine de două decenii, viața părintelui Ion Ciucă, parohul bisericii cu hramul Izvorul Tămăduirii, din Chiajna, s-a împletit între istoria vieții unui om cu dragoste de Dumnezeu și istoria unei biserici (pe care a extins-o, a modernizat-o, a înfrumusețat-o și a adus-o aproape de sufletele a mii de credincioși) și a unei comunități creștine pe care s-a îngrijit să o ajute întotdeauna la nevoie. În Vinerea Luminată, când porțile Raiului s-au deschis, preotul Ciucă s-a rugat și și-a binecuvântat din nou enoriașii, în calitate de părinte spiritual, la ziua bisericii. „Aceasta este o zi specială pentru noi, comunitatea creștină din Roșu. Dacă bucuria unei aniversări se manifestă la nivelul unei familii, cu atât mai mult, la nivel de comunitate, bucuria este pe măsură. Aseară (n.r. – joi, 12 aprilie) am slujit 18 preoți iar astăzi (n.r. – 13 aprilie), 9 preoți. A fost o slujbă deosebit de frumoasă, săvârșită de un ales sobor de preoți condus de părintele protos, profesor Vasile Pop, de la Biserica Sf. Elefterie, din București. A fost al 24-lea hram pe care l-am petrecut împreună cu credincioșii acestei parohii și a fost o zi minunată pentru o sărbătoare de suflet. Le mulțumim celor care ne-au fost întotdeauna aproape în organizarea hramului și în tot ceea ce s-a făcut la biserică! Maica Domnului să le asculte rugăciunile, să-i binecuvânteze și să-i ajute, după inimile lor”, le-a spus părintele Ion Ciucă, un preot cu o înclinație și îndeletniciri spre acțiuni frumoase, care urmăresc constant binele.

 Izvor de bucurie 

După sfințirea apei care a căpătat puteri tămăduitoare, preoții au aruncat în aer doi porumbei albi, ca simbol al Duhului Sfânt, al păcii și armoniei dar și ca semn al curățirii sufletelor credincioșilor prin smerenie. Surprizele duhovnicești ale părintelui paroh au încântat inimile celor ce au asistat la slujbă. „Suntem aici cu 14 copii de la căminul din Videle. Părintele Ion Ciucă ne-a ajutat de nenumărate ori, se roagă pentru noi, vine cu pachete la noi și am dorit să fim alături de dânsul, să-i facem și noi, la rândul nostru, o bucurie. Îi dorim sănătate și bucurii duhovnicești”, ne-a spus Daniela Trotuș, șeful Complexului de Servicii pentru Persoană Adultă cu Handicap Videle.