Alarmată de rapiditatea răs­pândirii infecției cu noul coronavirus, primăria orașului Popești-Leordeni a dispus numeroase măsuri pentru evitarea îmbolnăvirilor în masă. Prin urmare, în aceste zile, toate institutuțiile publice de pe raza orașului, respectiv, școlile, grădinițele, baza sportivă, sediul Primăriei ș.a.m.d. au trecut și vor mai trece printr-un amplu proces de dezinfectare. 

 

Articol publciat în Jurnalul de Ilfov Nr. 493, ediția print

Și mijloacele de transport în comun care fac legătura orașului Popești-Leordeni cu Bucureștiul și alte localități vor fi supuse dezinfectării. Primăria acestui oraș a mai dispus dotarea cu materiale dezinfectante și achiziționarea a peste 10.000 măști de protecție. Instituția vine în sprijinul localnicilor și cu o campanie de informare care vizează prevenirea infecției cu acest coronavirus. Aceasta se va desfășura prin intermediul Direcției de Poliție Locală Popești-Leordeni, care va fi distribui peste 1.000 de flyere în zonele aglomerate. Toți agenții economici vor fi verificați privind respectarea normelor de igienă. Activitățile și competițiile sportive   pentru centrul de copii și juniori ai clubului Sport Club Popești-Leordeni vor fi, de asemenea, suspendate. În caz de necesitate, vor fi demarate procedurile de sprijin cu alimente sigilate și apă îmbuteliată, pentru persoanele comunicate de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov ca fiind suspecte sau în stare de izolare la domiciliu.

  • Petre Iacob, primarul orașului Popești-Leordeni: “Fac apel către toți locuitorii orașului la sporirea măsurilor de igienă

Autoritățile din orașul Popești-Leordeni controlează situația și sunt gata să intervină în conformitate cu Planul emis de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov. În fiecare dimineață, se convoacă la sediul Primăriei, Comitetul Local pentru Situații de Urgență și se stabilesc, pe departamente, măsurile necesare de prevenire și intervenție . Totodată, se menține o legătură constantă cu cei din Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, instituția Prefectului Județului Ilfov, precum și cu Direcția de Sănătate Publică Ilfov. Fac apel către toți locuitorii orașului la sporirea măsurilor de igienă, folosirea dezinfectanților la intrările în toate spațiile comerciale sau instituții private și evitarea cu precădere a zonelor aglomerate”, spune Petre Iacob, primarul orașului Popești-Leordeni. 

=Direcția Poliția Locală Popești-Leordeni  021.361.43.35, interval orar 8:00 – 16:30.

0753.157.664, 0753.157.654, interval orar 14:00 – 06:00 

La aceste numere de telefon poate solicita sprijin pentru apă și alimente orice persoană comunicată de D.S.P în lista de izolare la domiciliu pe raza orașului Popești-Leordeni. Primaria vine în sprijinul acestora, la cerere cu trei mese calde pe zi de persoană și 2 l de apă potabilă. Livrarea va fi asigurată prin personalul serviciului de Poliție Locală Popești-Leordeni, echipat corespunzător.