Sâmbătă, 19 iunie, vitezomanii de pe DN1, prinși de radare, „în cascadă”

Între orele 10:00 – 14:00, lucrătorii Serviciului Rutier şi ai Formaţiunilor Rutiere Otopeni şi Snagov au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto, care nu au respectat regimul legal de viteză.

La acţiune au participat 14 poliţişti şi au fost folosite trei echipamente radar,  montate în trei locuri, pe traseul judeţului Ilfov, al DN 1. Operaţiunea a urmărit, îndeosebi, reducerea numărului accidentelor rutiere grave şi a consecinţelor acestora. La fel de important a fost și mesajul de conştientizare a conducătorilor auto, cu privire la pericolul la care se supun, atunci când calcă prea tare pedala de accelerație și depășesc viteza legală, dar şi riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi, la trafic. 

Sancţiuni, tot în cascadă 

În numai patru ore de supraveghere a traficului rutier au fost aplicate: 80 de sancţiuni contravenţionale, din care 61, pentru depăşirea vitezei legale. Apoi, au fost reţinute 4 permise de conducere, dintre care unul – pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h. În plus, au fost reţinute două certificate de înmatriculare şi un set de plăcuţe de înmatriculare.    

Comisarul şef Silviu Rusen, Seful Serviciului Rutier ne-a declarat:  „În urma analizelor lunare şi a celei centralizate pe primele 6 luni ale anului, întocmite de Serviciul nostru Rutier, am constatat că, din pricina vitezei excesive,  numărul accidentelor de circulaţie este mai mare sâmbăta, în intervalul orar în care noi am organizat acţiunea. Pentru aceasta, în Otopeni, Săftica, Tâncăbeşti, Ciolpani, localităţi ilfovene tranzitate de DN 1,  am amplasat aparate radar, care să prevină depăşirea vitezei legale. Nu ne interesează numărul de sancţiuni posibile, ci reducerea la maximum, chiar eliminarea, accidentelor rutiere“.