Ştefăneşti

Dispariţia, în 2013, a lui Nicolae Nae, patronul echipei de fotbal FC Stefăneşti, din liga a III-a,  a lăsat întristată comunitatea din comuna Ştefăneşti şi, la împlinirea unui an, memoria lui a fost cinstită, în ziua de 17 iunie, de către fratele lui Nicolae Nae, Dumitru Nae.

Slujbă de comemorare

Primarul comunei Şte­­făneşti, Anghel Rababoc şi totodată preşedintele SC Ştefăneşti, Cristian Mătărău, organizatorul de competiţii al SC Ştefăneşti, fostul general Mihai Stancu, membrii echipei de fotbal şi prieteni s-au adunat acolo unde odihneşte Nicolae Nae, pentru a participa la momentul religios de comemorare pe care părintele Florea l-a îndeplinit. De altfel, părintele Florea a omagiat „bunătatea celui plecat prea timpuriu dintre noi şi dorinţa lui de a ajuta pe toată lumea. Îi era ruşine dacă nu ajuta pe cineva, avea mustrări de conştiinţă”. Primarul Anghel Rababoc a vorbit despre contribuţia imensă a lui Nicolae Nae la dezvoltarea activităţii sportive a comunei şi a atragerii tinerilor către sport.

Meci de fotbal în cinstea lui Nicolae Nae

Odată reîntorşi la baza sportivă a comunei, o mare de bărbaţi au intrat „în dispozitiv”, pregătindu-se în vestiare pentru un meci dintre fosta echipă de fotbal (cu echipament roşu) la care a jucat şi Nicolae Nae şi echipa „old boys”, cu echipament albastru. Fluierul de începere al meciului nu a fost auzit, însă, înainte de un moment de reculegere, în memoria fostului patron.

Şi au intrat pe teren pentru echipa în roşu: portarul Gelu, Daniel Sava, Adrian Oprişan, Marius Cioroiu, Răzvan Rababoc,  Marian Zamfir, Vasile Mega, Daniel Sava, Dragoş Şerbănescu, Ionel Zamfir, Daniel Dumitrache şi Mazac. Pentru old boys, în albastru, au jucat: Gheor­ghe Moise, Mihai Stancu, Toni Judeţ, Emil Ursu, Marian Dună, Adrian Dibluş, Costel Pană, Petrişor Ion, Sorin  Hogea, Gheorghe Moise,  Vasile Daniel, în poartă.

I-am remarcat pe teren pe Emil Ursu (ex Dinamo, nr. 6 pe tricou, albastru), Mazac cu nr.20 pe tricoul roşu, Toni Judeţ, cu numărul 3 pe tricou albastru, Dan Dumitrache, cu nr.17 pe tricou roşu, toţi într-o competiţie amicală în care se ajutau cu replici care mai de care mai spumoase, printre atacuri la poarta adversă, faulturi sau lovituri libere, sub privirile atente ale arbitrului central Florin Chivulete.

Şi, după un meci frumos, comemorarea şi-a urmat cursul firesc şi creştinesc, prin masa de pomenire binecuvântată de părintele Florea. Dormi în pace, Nicolae Nae, nu eşti uitat!