Instituită în anul 2008 odată cu alegerea primarului Vasile Cimpoeru, ziua oraşului Bragadiru a fost stabilită odată cu hramul bisericii „Sf. Dumitru” din oraş. Deoare-ce anul acesta, Ministerul de Finanţe nu a mai aprobat niciun fel de cheltuieli pentru sărbători şi alte manifestări în legătură cu divertismentul, sărbă­toarea 2012 a fost organizată 100% din sponsorizări adunate de primar. Singura soluţie pentru ca oamenii să se bucure de sărbătoarea oraşului lor dar şi de aceea a Sfântului Dumitru, Vasile Cimpoeru a mers din casă în casă încercând să adune banii necesari sărbătorii. Astfel, cu două milioane de la o casă, alte 20 de milioane de la alta sau alte 30 de milioane de la alt locuitor, vineri, 26 octombrie lumea a ieşit din case şi s-a adunat la doi mici şi o bere, oferite de Primărie.

Veniţi şi din localităţile vecine – Cornetu, Domneşti etc. – până seara în Bragadiru s-au adunat, nici mai mult, nici mai puţin de 8.000 de persoane care, cu ajutorul prezentatoarei Roxana Vașniuc, i-au admirat printre alții pe Ionuț și Doinița Dolănescu, Ionuț Sidău, Verginica Neagu.

Desigur, sărbătoarea a avut și invitați: președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache și candidatul USL, Thuma Hubert. Reafirmân­du-și sprijinul față de primarul orașului Bragadiru, președintele Consiliului Județean a spus că va face tot posibilul pentru ca în 2013 în Bragadiru toate blocurile să fie anvelopate.

Însă, scopul sărbătorii a fost atins iar locuitorii s-au distrat și au petrecut pe cinste și în cinstea orașului lor, dar și spre slava Sfântului Dumitru, care-i ocrotește.