Eşti în febra pregătirilor pentru nuntă? Amuzant sau nu, din bătrâni circulă o mulţime de superstiţii legate de cununia religioasă, cel mai emoţionant moment din via-ţa ta. Poate că totuşi, atunci când vei face marele pas, ar fi bine să ţii cont şi de vorbele bunicilor. Află din Jurnalul de Ilfov ce este bine şi ce nu este bine să ţi se în-tâmple în ziua nunţii!

Semne bune 

Să aveţi o pereche de pantofi legată undeva pe maşina care vă transportă pe voi, mirii – se crede că astfel veţi avea un cămin liniştit    

 Să ieşi din casă cu piciorul drept şi familia să arunce cu orez peste voi când păşiţi pragul locuinţei pentru a vă îndrepta spre biserică – e semn de bunăstare. 

 Să se spargă un obiect din sticlă – o farfurie, un pahar – se spune că se sparge ghinionul şi că vă aşteaptă o viaţă foarte frumoasă în doi. 

 Să cadă câteva picături de ploaie – e semn de bogăţie, veţi avea parte de o viaţă îmbelşugată.

 Să porţi voalul unei foste mirese care are un mariaj fericit – se crede că vei avea o căsătorie cel puţin la fel de reuşită ca aceasta. 

 Să-ţi iasă în întâmpinare în drum spre biserică cineva cu găleata plină – se spune că te aşteaptă o viaţă în doi cu bucurii. 

Ce nu e bine să ţi se întâmple… 

 Să porţi perle în ziua nunţii, nici măcar pe rochia de mireasă – se crede că aduc lacrimi. 

?S? te ?ntorci din drum ca s? te ui?i ?n oglind? ? se spune c? aduce desp?r?irea. 

 Să te întorci din drum ca să te uiţi în oglindă – se spune că aduce despărţirea. 

 Să-ţi cadă voalul de pe cap – de asemenea, se crede că acest lucru duce la ruptura relaţiei voastre.

 Să porţi verigheta împrumutată de la altcineva – aduce lacrimi, suferinţă în cămin. 

 Să-ţi faci singură rochia – se spune că-ţi coşi minţile şi-ţi vei lua un soţ nepotrivit.  

 Să scapi verigheta pe jos – se crede că veţi fi urmăriţi de ghinion.

 Să-ţi scapi pantofii din picioare – e semn că-ţi vei schimba partenerul de viaţă.  

 Să spargi o oglindă în dimineaţa nunţii – fie veţi avea  o căsnicie cu probleme, neajunsuri, neînţelegeri de tot felul, fie vă veţi despărţi şi nu te vei mai căsători timp de şapte ani. 

 Să porţi şi după ziua nunţii încălţămintea sau alte lucruri de la cununie, toate lucrurile de la nuntă se poartă o singură dată în viaţă – în caz contrar, se crede că te vei căsători de mai multe ori. 

 Să fi fost de trei ori domnişoară sau cavaler de onoare – ori nu vei avea parte de un mariaj reuşit, ori vei rămâne necăsătorit.

 Să faci nunta de ziua ta – ar putea urma o tragedie în viaţa voastră de cuplu, se spune că se îmbolnăveşte unul dintre soţi.

 Să te căsătoreşti religios în acelaşi an cu sora sau fratele tău (sora sau fratele partenerului tău) – aduce despărţirea.      

Tradiţii și obiceiuri în ziua nunţii 

În primul moment în care-ţi vezi partenerul în ziua cununiei, uită-te la el prin inelul de logodnă – se spune că aşa cum îl vezi atunci, vesel, bucuros, fericit aşa va fi toată viaţa petrecută cu tine.

Dacă îţi calci partenerul pe picior în biserică, e semn că-l vei ţine totdeauna sub papuc. 

Se crede că soţul care păşeşte primul pragul la ieşirea din biserică va fi şeful casei. 

Să nu-i faci cadou un ceas partenerului tău la nuntă – se spune că zilele voastre împreună vor fi numărate.