Nu există primar care să nu-şi dorească o asfaltare. Însă numai unii primari au norocul să schimbe şi bordurile din oraş. Moda a lansat-o Videanu. Şi după Borduriada din Bucureşti, au urmat altele, mai mici, prin oraşe şi comune.

Borduriada din Buftea s-a petrecut în anul 2009. Ion Stoica era primar de juma de an, iar buzunarele îi erau goale. Şi era timpul să arate buftenilor că e om gospodar şi că se preface că îi pasă de ei. Aşa că a pus la cale răvăşirea cartierului Studio. A dărâmat garajele oamenilor. A construit un teren de sport într-o zonă unde locuiesc numai pensionari. De parcă septuagenarilor le ardea de baschet şi de miuţă! A asfaltat toate aleile din cartier. Şi a pus borduri. Multe borduri, înalte şi lungi, din beton. Borduri care au venit la pachet tocmai din Prahova. Să curgă banul cum trebuie, că e banul public. În Ilfov nu se fabrică borduri. Şi dacă se fabrică nu au calitatea celor din Prahova. Şi primarul Ion Stoica e tot din Prahova. Şi primarul Ion Stoica e om de calitate. Calitate de Prahova!

La vremea când Stoica punea borduri de Prahova în toată Buftea, nimeni nu sesizase de unde vin acestea. Doar un jurnalist marginalizat la acea vreme,  a scris pe blogul său despre ele. Şi le-a pozat. A doua zi au dispărut toate etichetele de pe baloţii cu borduri. A rămas doar banda galbenă de la Elis. Însă băieţii buni au strâns atent tot ce se scria la acea vreme, au adunat toate pozele de pe bloguri, iar astăzi dau înapoi buftenilor ce este al lor: adevărul. Să ştie toată lumea de ce o reabilitare zonală a costat cât o autostradă. Să ştie toată lumea care e calitatea de Prahova.