Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au în „grijă” și zeci de bâtrâni singuri și bolnavi, tineri care la rândul lor au mulți copii și înfruntă tot felul de greutăți, oameni ale căror trupuri sunt mistuite de suferințe cumplite sau care trăiesc la sat, în condiții greu de imaginat. Prin intermediul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult”, numai anul trecut, voluntarii, coordonați de Dănuț Prună, au călcat pragul caselor a zeci de localnici din comunele Nuci, Moara Vlăsiei, Grădiștea și Snagov și le-au adus, odată cu pachetele cu alimente și lucruri de strictă necesitate, o mângâiere sufletească și un plus de speranță.  

Fie Paște, Crăciun, iarnă sau vară, sărbători naționale sau religioase, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au fost mai mereu pe drumuri. Ei au adunat toate cele de trebuință oamenilor în nevoie și le-au dăruit cu multă dragoste. Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult” le-a oferit acestora posibilitatea de a veni în sprijinul  persoanelor vulnerabile financiar, cu produse alimentare de bază, produse de igienă, suport psihologic și material. „Am sprijinit bătrâni singuri, familii numeroase, dar și persoane care aveau grave probleme de sănătate. Aceste persoane ­ne-au fost indicate de preoții parohi. Contează foarte mult pentru aceștia orice gest mic. Într-una din localități, pe o fețiță  dintr-o familie defavorizată, pe care o sprijinim de mai mulți ani, am găsit-o suferind de o afecțiune dermatologică severă, posibil contagioasă, din cauza căreia nici măcar nu mai putea frecventa școala de mai bine de trei luni. Am luat legătura cu un medic dermatolog pentru a o sprijini. Pe lângă alimentele oferite familiei respective, i-am ajutat și financiar pentru a procura medicamentele necesare pentru cea mică. Este important ca oamenii să conștientizeze că biserica le este întotdeauna alături, că numai cu sprijinul milostivului Dumnezeu putem să mergem mai departe”, ne-a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. Și Armata s-a alăturat Bisericii în încercarea de a face mai frumoase Sărbătorile Pascale ale  familiilor necăjite din Ilfov. Așa că, la data de 21 aprilie a anului trecut, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale împreună cu personalul Comandamentului Componentei Aeriene au dăruit familiilor cu posibilități materiale și financiare reduse din localitățile Moara Vlăsiei, Balta Neagră, Merii Petchii, Ghermănești și Ciofliceni, pachete cu alimente de strictă necesitate.
Faptele bune continuă!  
Anul trecut, voluntarii au desfășurat 63 de acțiuni în cadrul acestei campanii. Astfel, ei au ajutat peste 500 de familii aflate în nevoie. Alături de ilfovenii  care s-au bucurat de sprijinul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale se află și alte câteva mii de persoane din Prahova și din alte 20 de județe. În total, aproximativ 8.600 de persoane vulnerabile au primit ajutorul voluntarilor, de la debutul campaniei și până în prezent. „Noi nu facem decât să le arătăm celor la care mergem, toată dragostea noastră creștinească. Prin această campanie dorim să creștem gradul de conștientizare și implicare al comunităților din care persoanele vulnerabile fac parte, pentru a se asigura un sprijin de lungă durată a acestora. Campania a debutat în perioada pandemiei, ea continuând și după aceasta, pentru că nevoile oamenilor din mediul rural sunt prezente în continuare. Acțiunea de voluntariat este importantă și pentru noi, prin observarea, atunci când mergem pe teren, a diferitelor tipuri de probleme cu care se confruntă persoanele aflate în situații materiale și sociale precare. Este de foarte mare folos orice sprijin financiar, însă mai mult decât atât este important să fii prezent la fața locului, să intri în contact direct cu oamenii, pentru că acolo este pulsul dramelor și nevoilor unora dintre membrii comunităților”, ne-a mai spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor. În afară de acțiunile amintite anterior, voluntarii au vizitat constant persoanele din Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” cărora, de asemenea, ­le-au oferit produse alimentare bio și daruri de suflet – flori, iconițe și cărți de rugăciuni. Tot în cadrul acestei campanii, peste o mie de copii din Ilfov și din alte județe s-au bucurat de ajutorul primit din partea voluntarilor. Toate aceste activități, desfășurate de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, ­s-au derulat și se derulează sub îndrumarea Părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru. Voluntarii vor continua seria faptelor bune și în acest an.